Als eigenaar van een eCom-winkel kun je gebruikersaccounts de toegang ontzeggen, hun toegang tot backoffice-instellingen beperken en verhinderen dat gebruikers toegang krijgen tot je productkosten.
Wanneer je gebruikersrechten wijzigt, moet je de wijziging bevestigen met een code die naar je e-mailadres wordt gestuurd. Deze code verloopt na tien minuten en is na gebruik dertig minuten geldig, waarna je wordt gevraagd een nieuwe code in te voeren. Vijf mislukte pogingen om een code in te voeren, leiden tot een automatische accountvergrendeling en een verplichte reset van het wachtwoord.
Gebruikerstoestemmingen begrijpen
Alle toestemmingen krijgen toegang tot het Startscherm en Instellingen > Account.
Elke instelling die aan een gebruiker wordt verleend, geeft diegene toegang tot verschillende gebieden en hun instellingen in de Backoffice.
- Volledige rechten - Alle instellingen inclusief de mogelijkheid om apps te installeren
- Financieel - De sectie statistiek, Apps > aangeschafte apps, Instellingen > factuurgegevens en Instellingen > je abonnement.
- Bestellingen - De sectie Bestellingen en de sectie Klanten (behalve de import-/exportinstellingen).
- Content - De sectie Content, de sectie Blogs en Instellingen > Notificatie-e-mails.
- Instellingen - Het gedeelte Instellingen.
- Producten - De sectie Producten (behalve Import/Export instellingen), Tools > Bestanden, Tools > Barcodes, Instellingen > Levertijden en Instellingen > Aanvullende kosten.
- Import/Export - Tools > Imports en Tools > Exports.
- Ontwerp - De sectie Ontwerp (behalve toegang tot de Theme Store).
- Marketing - De sectie Marketing (behalve verlanglijsten).
Toegang tot de eCom-backoffice weigeren
Je kunt de toegang van een gebruiker tot de Backoffice onmiddellijk weigeren of een toekomstige datum kiezen waarop je de toegang intrekt.
Toegang onmiddellijk verwijderen
Om gebruikersaccounts onmiddellijk de toegang tot de Backoffice te weigeren
- In het linkermenu van de backoffice ga je naar Instellingen.
-
Klik onder Algemene instellingen op Gebruikers.
-
Klik op de naam van de gebruiker aan wie je de toegang wilt ontzeggen.
-
Selecteer in het dropdownmenu Status de optie Geweigerd.
- Klik op Opslaan.
Toegang op een later moment verwijderen
Gebruikersaccounts op een later moment de toegang tot backoffice ontzeggen:
- In het linkermenu van de backoffice ga je naar Instellingen.
- Klik onder Algemene instellingen op Gebruikers.
- Klik op de naam van de gebruiker aan wie je de toegang wilt ontzeggen.
-
Typ of klik in het veld 'Expires' op de datum waarop je de toegang van de gebruiker wilt laten verlopen.
- Klik op Opslaan.
Als je eerder een datum hebt ingesteld om de toegang van een gebruiker te verwijderen en je de vervaldatum wilt verwijderen:
- In het linkermenu van de backoffice ga je naar Instellingen.
- Klik onder Algemene instellingen op Gebruikers.
- Klik op de naam van de gebruiker voor wie je de vervaldatum wilt verwijderen.
- Verwijderen de tekst in het veld vervaldatum.
- Klik op Opslaan.
Backoffice-rechten beperken
Als een gebruiker volledige toestemmingen heeft gekregen, kun je er ook voor kiezen om hem of haar alleen toegang te geven tot selecte backoffice-toestemmingen.
- In het linkermenu van de backoffice ga je naar Instellingen.
- Klik onder Algemene instellingen op Gebruikers.
- Klik op de naam van de gebruiker die je wilt beperken.
-
Schakel de schakelaar voor volledige accounttoestemmingen uit.
- Vinken de selectievakjes aan naast de gewenste toestemmingen voor de gebruiker.
- Klik op Opslaan.
Toegang tot productkosten beperken
- In het linkermenu van de backoffice ga je naar Instellingen.
- Klik onder Algemene instellingen op Gebruikers.
- Klik de naam van de gebruiker die je wilt beperken.
- Zorg ervoor dat het selectievakje **financieel** niet is geselecteerd.
-
Ga naar Instellingen en klik in de categorie Algemene Instellingen op Geavanceerd.
-
Schakel Kostprijs uit.
- Klik op Opslaan.