Gebruikerspermissies beheren

Als eigenaar van een eCom-winkel kun je gebruikersaccounts de toegang ontzeggen, hun toegang tot backoffice-instellingen beperken en verhinderen dat gebruikers toegang krijgen tot je productkosten.

Toegang tot de eCom-backoffice weigeren.

Gebruikersaccounts de toegang tot backoffice ontzeggen:

1. Klik in het linker menu op Instellingen.
  2. Klik onder Algemene instellingen op Gebruikers.
  3. Klik op de naam van de gebruiker aan wie je de toegang wilt ontzeggen.
  4. Selecteer Afgewezen in het vervolgkeuzemenu.
  5. Klik op Opslaan.

Gebruikersaccounts op een later moment de toegang tot backoffice ontzeggen:

1. Klik in het linker menu op Instellingen.
  2. Klik onder Algemene instellingen op Gebruikers.
  3. Klik op de naam van de gebruiker aan wie je de toegang wilt ontzeggen.
  4. Voer in het veld Vervalt de datum in waarop de toegang van de gebruiker zal eindigen.
  5. Klik op Opslaan.

Een vervaldatum van een gebruikersaccount verwijderen:

1. Klik in het linker menu op Instellingen.
  2. Klik onder Algemene instellingen op Gebruikers.
  3. Klik op de naam van de gebruiker voor wie je de vervaldatum wilt verwijderen.
  4. Selecteer het veld Vervalt.
  5. Druk op backspace om de vervaldatum te verwijderen.
  6. Klik op Opslaan.
Controleer de vervaldatum als een gebruiker niet kan inloggen. Je kunt ervoor kiezen om vervaldatums van gebruikersaccounts die je actief wilt houden te verlengen of te verwijderen.

Backoffice-instellingen beperken

1. Klik in het linker menu op Instellingen.
  2. Klik onder Algemene instellingenop Gebruikers en klik op de naam van de gebruiker voor wie je beperkingen wilt opleggen.
  3. Schakel Volledige rechten uit.
  4. Controleer de vereiste permissies op basis van de verleende permissies.
  5. Klik op Opslaan.

Toegang tot productkosten beperken

1. Schakel met behulp van eerdergenoemde instructies toegang tot de financiële backoffice-instellingen uit.
  2. Ga vanuit het linkermenu van de backoffice naar Instellingen > Algemene instellingen > Geavanceerd
  3. Schakel de schakelaar Inkoopprijs uit.
  4. Klik op Opslaan.

Verleende permissies

De volgende instellingen zijn actief bij iedere permissie. Bij alle permissies wordt toegang verleend tot Home en Instellingen > Account:

• Volledige rechten - Alle instellingen inclusief de mogelijkheid om apps te installeren
  • Financieel - Statistieken, Apps > Aangekochte apps, Instellingen > Factuurgegevens, Je abonnement
  • Orders - Orders > alle instellingen, Klanten > Alle instellingen (behalve Importeren/exporteren)
  • Inhoud - Inhoud > alle instellingen, Blogs > alle instellingen, Instellingen > Notificatie-e-mails
  • Instellingen - Instellingen > alle instellingen
  • Producten - Producten - alle instellingen (behalve Importeren en exporteren), Tools > Bestanden, Barcodes, Instellingen > Levertijden en Extra kosten
  • Importeren en exporteren - Tools > Importeren, Exporteren
  • Design - Design - alle instellingen behalve toegang tot de Themawinkel
  • Marketing - Marketing > alle instellingen behalve Verlanglijsten