Thema-instellingen mappen

Je kunt thema-instellingen mappen (toewijzen) om het jezelf en je werknemers gemakkelijker te maken om je thema aan te passen. Wanneer de instellingen zijn gemapt, kunnen je gebruikers een voorbeeld van de thema aanpassingen bekijken voordat ze deze publiceren en de instellingen makkelijker terugvinden.

1. Ga in je eCom backoffice naar Design.
  2. Kies Geavanceerd > Code bewerken. (Als er een pop-up verschijnt waarin wordt gevraagd of je code wilt bewerken, raadpleeg dan deze belangrijke sectie hieronder.)
  3. Kies Meer > Beheer instellingen.
  4. De instellingen die nog niet zijn gemapt, worden weergegeven met een oranje uitroepteken. Ga met je muis naar dit symbool om te zien welke instellingen er ontbreken. Klik op de naam van de instelling om deze te openen.
  5. Vul in deze pop-up de velden in die nog ontbreken.
    Sectie
    - Kies hier voor "General" of "Pages". Een General-instelling is een algemene visuele instelling, een Pages-instelling komt voor op een bepaalde pagina van de webshop.
    Apply to - Dit is een subcategorie van de sectie (General of Pages).
    Voor General kan de instelling gerelateerd zijn aan: Header, Footer, Visueel, Geavanceerd
    Voor Pages zijn de pagina's: homepagina, categorie overzichtspagina, categoriepagina, productpagina.
    Bezoek deze pagina om de beschrijvingen van alle velden te bekijken (enkel in het Engels)
  6. Klik op Opslaan.
  7. Herhaal deze stappen totdat alle instellingen zijn gemapt.

Verschillen in functionaliteit

Functie Niet gemapt Wel gemapt

Voorbeeldweergave bij instellingen aanpassen

Je ziet enkel de home-pagina

Je kan specifieke pagina's van je eCom shop zien

Voorbeeldweergave (concept) voor publiceren  Je ziet enkel de aanpassingen in het thema van de home-pagina Je ziet alle aanpassingen die je hebt gedaan in het thema
Ordening instellingen Geen. Alle instellingen worden weergegeven in een lijst. Instellingen worden onderverdeeld in tabbladen en vervolgens geordend in categorieën.

De code van je thema bewerken om de thema-instellingen toe te wijzen.

Deze sectie is voor jou van toepassing als er een pop-upbericht verschijnt bij stap 2 van de instructies hierboven. Neem de volgende punten in acht voordat je de themacode ontgrendelt om je thema-instellingen te mappen:

• Bewerkingen van de code van het thema zijn alleen omkeerbaar met een investering in de vorm van tijd en inspanning. Deze moeten worden gestoken in het back-uppen van de instellingen en code van het thema, alvorens je het thema opnieuw installeert.
  • Als je de code van het thema bewerkt, kun je geen toekomstige toegewezen thema-instellingen van de themaontwikkelaar ontvangen. Neem contact op met de themaontwikkelaar om te weten te komen wanneer deze je thema-instellingen kan toewijzen. Lees Support ontvangen voor je thema voor meer informatie.
  • Ga alleen door als je van plan bent om de code van je thema aan te passen. Lees meer over het bewerken van de themacode om te begrijpen wat er gebeurt wanneer je Code bewerken selecteert.