Kortingscodes toepassen na btw

Voor eCom-winkels zonder btw kun je ervoor kiezen om kortingscodes afzonderlijk of in bulk toe te passen na btw. Kortingscodes worden standaard excl. btw toegepast. Het toepassen van een kortingscode in de vorm van een percentage na de btw betekent dat je klant een hogere korting ontvangt. Pas alleen kortingscodes na de btw toe nadat je je regionale belastingwetten hebt geverifieerd.

Voor Europese eCom-winkels is deze instelling verborgen, behalve als je btw-instellingen zijn ingesteld op exclusief btw, wat doorgaans alleen vereist is wanneer je business to businesses (B2B) verkoopt. Dit kan worden ingeschakeld in Instellingen > BelastingenAlle prijzen zijn exclusief btw. In Noord-Amerikaanse eCom-winkels moet je eCom-winkel standaard worden ingesteld als exclusief btw.

Afzonderlijk

1. Ga in je eCom-beheerder naar Marketing.
    Geeft een pijl weer die over 'Marketing' zweeft in het hoofdmenu van de eCom-beheerder.
  2. Selecteer Wijzigen op de relevante kortingscode of maak een nieuwe aan.
    Geeft een pijl weer die over de knop 'Wijzigen' zweeft.
  3. Schakel de schakelaar met de naam Korting toepassen excl. btw uit.
    Toont een pijl die naar de schakelaar voor/na btw wijst.
  4. Selecteer Opslaan.
    Geeft een pijl weer die over de knop 'Opslaan' zweeft.

In bulk

1. Ga in je eCom-beheerder naar Marketing.
    Geeft een pijl weer die over 'Marketing' zweeft in het hoofdmenu van de eCom-beheerder.
  2. Vink de vakjes naast de kortingscodes die je wilt wijzigen aan.
    Geeft een pijl weer die boven een selectievakje links van een kortingscode zweeft.
  3. Selecteer X item(s) geselecteerdKorting toepassen na btw.Geeft en pijl weer die over de bulkactieknop Toepassen na btw zweeft.