Nieuwsbriefabonnees toevoegen

Je nieuwsbriefabonnees zouden de optie moeten krijgen om zich te abonneren tijdens het afrekenen of wanneer ze hun account aanmaken in jouw eCom-winkel. Je kunt ook handmatig abonnees toevoegen. Lees Mailinglijsten voor een nieuwsbrief aanmaken om te leren hoe je een abonneelijst kunt exporteren, zodat die op je e-mailplatform kan worden geüpload.

Wanneer je een abonnee toevoegt, heb je de optie om een e-mail te sturen, waarmee de mogelijke abonnee kan bevestigen dat hij/zij zich wil abonneren. Raadpleeg Het e-mailsjabloon controleren voor meer informatie.

1. Ga in je eCom-beheerder naar Marketing> Nieuwsbrief.
  2. Selecteer Abonnee toevoegen.
  3. Vul het formulier in en selecteer Opslaan.

Van een bestaande klant een abonnee maken

Je kunt ook een bestaande klant toevoegen als een nieuwsbriefabonnee. Door het volgen van dit proces wordt de abonnee automatisch bevestigd als bevestigd.

1. Ga in je eCom-beheerder naar Klanten.
  2. Selecteer de link in de naam van een klant om te bewerken.
  3. Selecteer Wijzigen.
  4. Scrol omlaag naar de sectie E-MAIL MARKETING en schakel de optie Klant geeft toestemming om marketing via e-mail te ontvangen in.
  5. Selecteer Opslaan.

Het e-mailsjabloon controleren

Je kunt het sjabloon dat wordt verstuurd controleren om te zorgen dat het de toon en stijl van jouw eCom-winkel bevat. Zoals wordt uitgelegd in Probleemoplossing voor nieuwsbriefabonnementen, is er een bevestiging-URL-tag vereist in het sjabloon.

1. Ga in je eCom-beheerder naar Instellingen.
  2. Selecteer E-mailnotificaties in de kolom Website-instellingen
  3. Selecteer Nieuwsbrief dubbel opt-in.
  4. Controleer de pagina en breng wijzigingen aan indien nodig.
  5. Selecteer Opslaan.