Voorraadniveaus per Retail-locatie toevoegen aan de code van een thema

Omni-winkeliers kunnen de beschikbaarheid van producten en varianten in Retail tonen op hun eCom shop: hiervoor moet een stukje code aan het thema worden toegevoegd. Deze functie is al toegevoegd aan thema‘s van Lightspeed, zoals Ignite.

1. Code van een thema bewerken.
  2. In de sectie Pages selecteer je product.rain.
  3. Plak dit fragment onder het label Availability of een andere plek waar je wilt dat dit element verschijnt.
    {% if theme.inventory_per_location and theme.inventory_per_location != 'disabled' and product.stock.track %}
    <table>
    <tr class="omni-location-inventory">
    <td>{{ 'Available in store' | t }}:</td>
    <td class="product-inventory-location-label" id="productLocationInventory">{{ 'Check availability' | t }}</td>
    </tr>
    </table>
    {% include 'blocks/omni-location-inventory.rain' %}
    {% endif %}

Afbeelding: toont een voorbeeld van waar je de in te voeren code moet toevoegen.

4. Klik op Opslaan.
  5. Kies Sluiten.

Afbeelding: toont een voorbeeld van hoeveel velden je moet invullen.

6. Selecteer MeerBeheer instellingen.
  7. Selecteer Instelling toevoegen.
  8. Voor Titel, typ Inventory per location [Omnichannel Only].
  9. Voor Type, kies Selecteren.
  10. Selecteer Opslaan.
  11. Voor Categorie, typ Display settings.
  12. Voor de omschrijving, typ If your Omnichannel store has more than one location, customers can check the stock level at each location.
  13. Voor Sleutel, typ inventory_per_location. Je moet de sleutel exact invoeren.
  14. Voor Opties kun je de sleutels disabled en only_text and show_levels niet wijzigen. Typ:
    disabled: Do not show in-store inventory levels
    only_text: Show inventory as in stock/out of stock
    show_levels: Show live inventory numbers
  15. Voor Standaardwaarde, selecteer Voorraadniveaus in de winkel niet tonen.
  16. Voor Sectie, selecteer Pages.
  17. Voor Apply to, selecteer Productdetails.
  18. Klik op Opslaan.

De klantervaring testen

1. Maak een Retail-account aan of meld je aan bij een Retail-account die met een eCom-winkel is verbonden.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Selecteer Locaties.
  4. Voeg minstens twee locaties toe.
  5. Ga naar Voorraad.
  6. Selecteer Item zoeken en creëer of bevestig een item:
    • Is op voorraad op minstens een locatie.
    • Wordt gepubliceerd op eCom.
  7. Log in op de eCom-winkelbeheerder en ga naar Design.
  8. Selecteer Thema aanpassen.
  9. Voorbeeld van op voorraad / niet op voorraad Afbeelding. Toont een afbeelding van de pop-up die klanten te zien krijgen. Deze bevat geen voorraadwaarden.

Voorbeeld van live voorraadaantallen
     Afbeelding. Toont een afbeelding van de pop-up die klanten te zijn krijgen. Bevat de voorraadniveaus als getallen.

Selecteer Productdetails in het keuzemenu.
  10. Selecteer Display settings.
  11. Selecteer voor Inventory per location:
    1. Voorraad tonen als op voorraad / niet op voorraad
    2. Live voorraadaantallen weergeven.
  12. Selecteer Publiceer.
  13. Ga terug door de broodkruimel Thema editor te selecteren en vervolgens Terug naar Home.
  14. Ga naar Producten.
  15. Open het product op voorraad door op de titel te klikken.
  16. Zorg dat de zichtbaarheid is ingesteld op Altijd zichtbaar of Zichtbaar indien op voorraad.
  17. Selecteer Bekijken in winkel
  18. Selecteer de knop Beschikbaarheid controleren.
    Afbeelding: toont een pijl die boven de link voor het controleren van de beschikbaarheid beweegt.
  19. Zorg dat de beschikbaarheid voor elke locatie in de pop-up wordt weergegeven.

Probleemoplossing en geavanceerde implementaties

• De html-tag voor Beschikbaarheid controleren (in het voorbeeld hierboven is het de <td>) moet in de id die gelijk is aan productLocationInventory staan, want we gebruiken deze id voor het oproepen van de pop-up.
  • De pop-up die we hebben aangemaakt voor het tonen van de voorraad per locatie wordt gevormd in: {% include 'blocks/omni-location-inventory.rain' %}
  • Voor geavanceerde implementaties: het storefront-endpoint dat wordt opgeroepen voor het bepalen van de voorraadbeschikbaarheid per locatie is https://[shopurl].com/product-inventory/?id=[productVariantId]
    • BELANGRIJK: Dit dient alleen na een gebruikersactie te worden opgeroepen, zoals het klikken op een link, en dient niet bij het laden van een pagina te worden gebruikt.