Saldo's en details van cadeaubonnen bekijken

In het gedeelte Klanten > Cadeaubonnen kun je gemakkelijk het actuele saldo op een cadeaubon van een klant terugvinden en andere handige details over de cadeaubon bekijken. Je vindt er de volgende gegevens:

• de laatste vier cijfers van de cadeauboncode;
  • de status van de cadeaubon;
  • het actuele resterende saldo op de cadeaubon;
  • de klant die aan de cadeaubon is gekoppeld;
  • het ordernummer (verkoopnummer) van de aankoop van de cadeaubon;
  • Aankoopdatum
  • overzicht van transacties die met de cadeaubon zijn uitgevoerd.

In dit gedeelte kun je ook een cadeaubon annuleren of opnieuw naar je klant verzenden. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je klant de cadeaubon is kwijtgeraakt. De cadeauboncodes van je klant worden om veiligheidsredenen echter niet volledig weergegeven in je account.

Om deze gegevens in Klanten > Cadeaubonnen weer te geven, klik je eerst op Cadeaubonnen beheren en configureer je de cadeauboninstellingen voor de eerste keer. Nadat je de instellingen hebt opgeslagen, kun je vanaf nu het saldo en de details van cadeaubonnen bekijken als je naar Klanten > Cadeaubonnen gaat.

Opmerking: Als je Retail-account is overgezet vanuit de oorspronkelijke cadeaubonversie naar deze nieuwe versie, volg dan ook de bovenstaande stappen als je voor de eerste keer naar Klanten > Cadeaubonnen gaat. Zodra je die hebt uitgevoerd, staan je bestaande cadeaubonnen in het overzicht bij het gedeelte Klanten > Cadeaubonnen.

Je kunt het saldo en de details van een cadeaubon als volgt bekijken:

1. Ga in het hoofdmenu naar Klanten Cadeaubonnen.
    Opmerking: Als je een fysieke winkel hebt, kun je ook vanuit Lightspeed Retail naar Klanten> Cadeaubonnen gaan.
  2. Zoek de cadeauboncode van je klant op.
    Opmerking: het is op dit moment nog niet mogelijk om op klantnaam naar cadeaubonnen te zoeken.
  3. Selecteer het nummer van de cadeaubon om de details weer te geven.