Cadeaubonnen annuleren

Als je een cadeaubon wilt deactiveren zodat deze niet meer gebruikt kan worden voor transacties in je account, kun je de cadeaubon eenvoudig annuleren. Dit is in het bijzonder nodig als je klant een cadeaubon is kwijtgeraakt of denkt dat iemand anders de cadeauboncode kent.

Je kunt een cadeaubon als volgt annuleren:

1. Ga in het hoofdmenu naar Klanten Cadeaubonnen.
    Opmerking: Als je een fysieke winkel hebt, kun je ook vanuit Lightspeed Retail naar Klanten> Cadeaubonnen gaan.
  2. Zoek het cadeaubonnummer van je klant op.
    Opmerking: het is op dit moment nog niet mogelijk om op klantnaam naar cadeaubonnen te zoeken.
  3. Selecteer het nummer van de cadeaubon om de details weer te geven.
  4. Selecteer rechtsboven op de pagina Cadeaubon annuleren.
  5. Als de waarschuwing in het venster niet van toepassing is, selecteer je Cadeaubon annuleren.

De cadeaubon van je klant heeft nu als het goed is de status Geannuleerd en is definitief gedeactiveerd.

Wat nu?

Is je klant de cadeaubon kwijtgeraakt? Of is je klant bezorgd dat iemand anders de code van de cadeaubon kent? Zo ja, dan kun je, nu je de cadeaubon hebt geannuleerd, het resterende saldo overdragen naar een nieuwe cadeaubon.