Het saldo van een cadeaubon overdragen

Je kunt het resterende saldo op een geannuleerde cadeaubon overdragen naar een nieuwe of een bestaande cadeaubon. Dit is bijvoorbeeld handig als een klant een cadeaubon is kwijtgeraakt en een nieuwe wil ontvangen.

Opmerking: op dit moment kan een saldo alleen worden overgedragen op een nieuwe of bestaande cadeaubon zonder saldo.

Je kunt het saldo van een cadeaubon als volgt overzetten:

1. Ga in het hoofdmenu naar Klanten Cadeaubonnen.
    Opmerking: Als je een fysieke winkel hebt, kun je ook vanuit Lightspeed Retail naar Klanten> Cadeaubonnen gaan.
  2. Zoek het cadeaubonnummer van je klant op. Je kunt eventueel het tabblad Geannuleerd gebruiken om de lijst te filteren en de geannuleerde kaart van je klant sneller te vinden.
  3. Selecteer het nummer van de cadeaubon om de details weer te geven.
  4. Selecteer Saldo overdragen.
  5. Je hebt de optie om een cadeauboncode in te voeren. Als je dit veld niet invult, wordt er automatisch een unieke cadeauboncode aangemaakt.
  6. Voer het e-mailadres van je klant in.
  7. Selecteer Saldo overdragen.

Het resterende saldo op de geannuleerde cadeaubon is nu overgedragen op de nieuwe cadeaubon. Bovendien is er een e-mail met de code en het bedrag van de cadeaubon naar de klant verzonden.