Cadeaubonnen opnieuw verzenden

Een klant neemt contact met je op omdat ze graag iets wil kopen bij je bedrijf, maar ze kan de cadeaubon die ze maanden geleden heeft gekregen niet meer vinden. De cadeaubon zit waarschijnlijk ergens in haar inbox, maar het wordt een lastig verhaal om hem terug te vinden tussen de honderden, zo niet duizenden, gelezen en ongelezen e-mails.

Met Lightspeed kun je een klant in een dergelijke situatie helpen door de cadeaubon opnieuw te verzenden. Binnen enkele seconden ontvangt je klant een nieuwe e-mail met de cadeaubon. Dit is waarschijnlijk een snellere oplossing dan mee te gaan zoeken naar de originele e-mail. Al is dat natuurlijk ook afhankelijk van hoe netjes de inbox is geordend.

Je kunt een cadeaubon als volgt opnieuw verzenden:

1. Ga in het hoofdmenu naar Klanten Cadeaubonnen.
    Opmerking: Als je een fysieke winkel hebt, kun je ook vanuit Lightspeed Retail naar Klanten> Cadeaubonnen gaan.
  2. Zoek de cadeaubon van je klant op met behulp van de beschikbare filters en details (bijv. de aankoopdatum).
    Opmerking: het is op dit moment nog niet mogelijk om op klantnaam naar cadeaubonnen te zoeken.
  3. Selecteer de code van de cadeaubon om de details weer te geven.
  4. Selecteer in de sectie Klant vervolgens Cadeaubon opnieuw verzenden.
  5. Voer een e-mailadres in en selecteer Verzenden.

Er wordt nu een e-mail naar je klant verzonden met de code en het actuele saldo van de cadeaubon.