Rapportage met Lightspeed Payments

Eigenaren die Lightspeed Payments gebruiken, hebben toegang tot betalingsrapporten via het financiënportaal van Lightspeed Payments in de backoffice.

Toegang tot het financiënportaal

Opmerking: Het tabblad Financiën is alleen zichtbaar voor gebruikers met financiële toegangsrechten. Deze toegangsrechten kunnen worden geconfigureerd door deze stappen te volgen.

Ga naar de backoffice van eCom en klik op Financiën in het hoofdnavigatiemenu om toegang te krijgen tot het portaal.

Tabblad Overzicht

Het tabblad Overzicht is de standaardweergave voor het financiënportaal van Lightspeed Payments. Hier vind je een Accountoverzicht met gegevens over het Saldo en de Laatste uitbetaling van je account.

• Het saldo is de som van de transacties die nog uitbetaald moeten worden.
  • Laatste uitbetaling is de som van de meest recent uitbetaalde transacties.

Screen

Raadpleeg voor meer informatie over hoe je betaald wordt met Lightspeed Payments voor Retail POS ons artikel over betaald krijgen.

Betalingen

Onder het kopje Uitbetalingen worden de vijf laatste uitbetalingen weergegeven. Hierbij worden de datum en het tijdstip van de transactie aangegeven, evenals de status en het bedrag.

Screen

Als je een lijst met alle transacties wilt bekijken, klik je op Alle betalingen bekijken om naar het tabblad Betalingen te gaan. Je kunt ook op elk gewenst moment naar de betalingspagina navigeren via het tabblad Betalingen.

Uitbetalingen

Onder het kopje Uitbetalingen worden de vijf laatste uitbetalingen weergegeven. Hierbij wordt de datum en het bedrag van de uitbetaling aangegeven.

Screen

Klik op Alle uitbetalingen bekijken om naar de pagina Uitbetalingen te gaan en een lijst met alle transacties te bekijken. Je kunt ook op elk gewenst moment naar de pagina navigeren via het tabblad Uitbetalingen.

Tabblad Betalingen

Het tabblad Betalingen geeft een overzicht weer van de betalingen per tijdsperiode (standaard ingesteld op Vandaag), inclusief Netto-omzet, Betalingen, Terugbetalingen en Verwerkingskosten. Je kunt de tijdsperiode wijzigen door de gewenste tijdsperiode te selecteren in het vervolgkeuzemenu voor het datumbereik.

Lightspeed-Payments-Merchant-Portal-Payments-List

Onder Betalingen kun je de lijst met transacties filteren op status (Alle, Gelukt, Terugbetaald, Mislukt of Geannuleerd) met de opties bovenaan de module.

Je kunt ook relevante trefwoorden invoeren in de zoekbalk en klikken op Zoeken en/of de resultaten filteren met behulp van de vervolgkeuzelijst Filters om te filteren op Datum of Status.

Betalingsgegevens

Wil je meer informatie over een specifieke transactie bekijken? Klik dan op de datum- en tijdhyperlink in het transactieregelitem om het rapport Betalingsgegevens te bekijken.

In het rapport Betalingsgegevens vind je een uitgebreid overzicht van een specifieke transactie. De volgende zaken worden erin vermeld:

• Transactiedatum en -tijd
  • Betaalmethode
  • Verwerkers-ID
  • Tijdlijn
  • Geautoriseerd bedrag
  • Vastgelegd bedrag
  • Verwerkingskosten
  • Apparaat
  • Gebruiker
  • Nettobedrag
  • Betaling-ID
  • Order-ID

Lightspeed-Payments-Merchant-Portal-Payment-Details

Tabblad Uitbetalingen

Het tabblad Uitbetalingen geeft een lijst weer met alle uitbetalingen. Je kunt deze filteren op datum met de vervolgkeuzelijst Filter en sorteren door te klikken op Datum aangemaakt en/of Bedrag om te wisselen tussen aflopende of oplopende volgorde.

Uitbetalingsdetails

Klik voor meer informatie over een specifieke uitbetaling op de datum- en tijdhyperlink in het uitbetalingsregelitem om het rapport Uitbetalingsgegevens te bekijken.

In het rapport Uitbetalingenrapport vind je een uitgebreid overzicht van de transacties die onder die uitbetaling vallen. De volgende zaken worden erin vermeld:

• Uitbetalingsbedrag
  • Uitbetalingsstatus
  • Aanmaakdatum
  • Bankrekening
  • Verwerkers-ID
  • Een overzicht met:
    • Betalingen
    • Terugbetalingen
    • Verwerkingskosten

Je vindt er ook een lijst van alle transacties en aanpassingen die in deze uitbetaling zijn opgenomen. Als je meer details voor een specifieke transactie wilt zien, klik je op de link Betalingsreferentie om het rapport Betalingsgegevens te openen.

Lightspeed-Payments-Merchant-Portal-Payout-Details

Tabblad Documenten

Het tabblad Documenten bevat een lijst met overzichten van verwerkingskosten per maand. Hier kun je elk overzicht downloaden door te klikken op de bijbehorende knop Downloaden.