Kortingsregels aanmaken voor terugkerende klanten

NB. Om deze kortingsregels te activeren, dienen in aanmerking komende klanten een account te hebben en ingelogd zijn in je webshop.

1. Ga naar de pagina met kortingsregels (te bereiken via Marketing > Korting > Kortingsregels in het linker menu).
  2. Klik in het raster rechts van de kortingsregel die je wilt configureren op Bewerken. Er verschijnt een venster met de instellingen voor de betreffende regel.
  3. Configureer bij KORTINGSREGELS de volgende instellingen:
    • Titel – hier kun je eventueel de naam van de kortingsregel wijzigen. Dit is de naam die je hebt opgegeven bij het aanmaken van de kortingsregel.
    • Kortingstype – het door jou geselecteerde kortingstype bij het aanmaken van de kortingsregel. Het type kan NIET gewijzigd worden.
    • Activeer kortingsregel – hiermee activeer je de betreffende kortingsregel en is deze onmiddellijk van toepassing in je webwinkel.
    • Stoppen na deze regel (is standaard geactiveerd) – met deze instelling bepaal je hoe Lightspeed eCom elkaar overlappende kortingsregels afhandelt. Kijk voor meer informatie bij Uitleg van de Stoppen na deze regel-instelling.
    • Eerst korting toepassen, dan BTW (is standaard geactiveerd) – deze instelling is alleen beschikbaar voor belastingvrije winkels — bijvoorbeeld winkeliers uit de VS of Canada, of sommige business-to-business-handelaren. Hiermee kunnen van belasting vrijgestelde winkeliers en handelaren specificeren of het kortingsbedrag- of percentage wordt toegepast op de originele aankoopprijs (voordat er belasting wordt toegevoegd), of na het verrekenen van alle van toepassing zijnde belastingen. Deze schakelaar staat standaard ingesteld op het toepassen van korting, voorafgaand aan de BTW.
  1. Selecteer bij CONFIGURATIE het aantal bestellingen dat klanten bij je webwinkel moeten plaatsen om voor de korting in aanmerking te komen. Voer de van toepassing zijnde korting in in het tweede invoerveld. Gebruik het uitklapmenu om een bedrag of percentage te specificeren – als je hier bijvoorbeeld 10 invoert, bedraagt de korting 10 € of 10 %. De standaardwaarde is een percentage.
    • X € of X % korting bij tenminste y bestellingen- voer het kortingsbedrag- of percentage in dat geldt voor alle producten, maar alleen voor klanten die al eerder het gespecificeerde aantal voltooide bestellingen bij je webwinkel hebben geplaatst.

2. Klik op Opslaan als je klaar bent met het configureren van je kortingsregel(s).