Kortingsregels aanmaken voor "Gratis verzending bij aankoop van x producten [NB]

1. Ga naar de pagina met kortingsregels (te bereiken via Marketing > Korting > Kortingsregels in het linker menu).
  2. Klik in het raster rechts van de kortingsregel die je wilt configureren op Bewerken. Er verschijnt een venster met de instellingen voor de betreffende regel.
  3. Configureer bij KORTINGSREGELS de volgende instellingen:
    • Titel – hier kun je eventueel de naam van de kortingsregel wijzigen. Dit is de naam die je hebt opgegeven bij het aanmaken van de kortingsregel.
    • Kortingstype – het door jou geselecteerde kortingstype bij het aanmaken van de kortingsregel. Het type kan NIET gewijzigd worden.
    • Activeer kortingsregel – hiermee activeer je de betreffende kortingsregel en is deze onmiddellijk van toepassing in je webwinkel.
    • Stoppen na deze regel (is standaard geactiveerd) – met deze instelling bepaal je hoe Lightspeed eCom elkaar overlappende kortingsregels afhandelt. Kijk voor meer informatie bij Uitleg van de Stoppen na deze regel-instelling.
    • Eerst korting toepassen, dan BTW (is standaard geactiveerd) – deze instelling is alleen beschikbaar voor belastingvrije winkels — bijvoorbeeld winkeliers uit de VS of Canada, of sommige business-to-business-handelaren. Hiermee kunnen van belasting vrijgestelde winkeliers en handelaren specificeren of het kortingsbedrag- of percentage wordt toegepast op de originele aankoopprijs (voordat er belasting wordt toegevoegd), of na het verrekenen van alle van toepassing zijnde belastingen. Deze schakelaar staat standaard ingesteld op het toepassen van korting, voorafgaand aan de BTW.
  1. Doe bij CONFIGURATIE het volgende:
    1. Geef het minimumaantal artikelen op dat klanten moeten aanschaffen om voor gratis verzending in aanmerking te komen.
    2. Selecteer het product waarop de kortingsregel van toepassing is.

Gratis verzending bij aankoop van tenminste x exemplaren van Kies product

Belangrijke overwegingen:

• Deze kortingsregel geldt voor afzonderlijke producten (producten zonder varianten) en producten met varianten (matrices en productverzamelingen).
  • Lightspeed eCom toont een bericht op de productpagina van je webwinkel, als reclame voor je aanbieding bij je klanten.
  1. Configureer bij GEBRUIK en DATA de volgende algemene instellingen:
    • Gebruik – geef hier aan hoe vaak de kortingsregel toegepast mag worden. Onthoud dat ongeacht hoe vaak dezelfde regel in een transactie wordt toegepast, de gebruiksteller met niet meer dan +1 opgehoogd wordt.
    • Aantal keren gebruikt - de Aantal keren gebruikt-teller houdt bij hoe vaak (tot op heden) de code gebruikt is. Je kunt hem op nul zetten door op Reset te klikken.
  • Geldigheidsperiode – stel hier een periode met begin- en einddatum in waarin de kortingsregel van toepassing is.
  1. Klik op Opslaanals je klaar bent met het configureren van je kortingsregel(s).