Kortingsregels aanmaken voor " Laagst geprijsde product gratis bij aankoop van x producten

1. Ga naar de pagina met kortingsregels (te bereiken via Marketing > Korting > Kortingsregels in het linker menu).
  2. Klik in het raster rechts van de kortingsregel die je wilt configureren op Bewerken. Er verschijnt een venster met de instellingen voor de betreffende regel.
  3. Configureer bij KORTINGSREGELS de volgende instellingen:
    • Titel – hier kun je eventueel de naam van de kortingsregel wijzigen. Dit is de naam die je hebt opgegeven bij het aanmaken van de kortingsregel.
    • Kortingstype – het door jou geselecteerde kortingstype bij het aanmaken van de kortingsregel. Het type kan NIET gewijzigd worden.
    • Activeer kortingsregel – hiermee activeer je de betreffende kortingsregel en is deze onmiddellijk van toepassing in je webwinkel.
    • Stoppen na deze regel (is standaard geactiveerd) – met deze instelling bepaal je hoe Lightspeed eCom elkaar overlappende kortingsregels afhandelt. Kijk voor meer informatie bij Uitleg van de Stoppen na deze regel-instelling.
    • Eerst korting toepassen, dan BTW (is standaard geactiveerd) – deze instelling is alleen beschikbaar voor belastingvrije winkels — bijvoorbeeld winkeliers uit de VS of Canada, of sommige business-to-business-handelaren. Hiermee kunnen van belasting vrijgestelde winkeliers en handelaren specificeren of het kortingsbedrag- of percentage wordt toegepast op de originele aankoopprijs (voordat er belasting wordt toegevoegd), of na het verrekenen van alle van toepassing zijnde belastingen. Deze schakelaar staat standaard ingesteld op het toepassen van korting, voorafgaand aan de BTW.
  1. Doe bij CONFIGURATIE het volgende:
    1. Bepaal het minimumaantal producten dat klanten uit de gespecificeerde categorie(ën) dienen aan te schaffen om het goedkoopste van het/de geselecteerde product(en) gratis te krijgen.
    2. Kies het aantal gratis producten dat je wilt aanbieden.

Als klanten X producten uit deze categorieën kopen, krijgen ze het/de goedkoopste  Y:  product(en) in hun winkelwagentje gratis

Belangrijke overwegingen:

• Deze kortingsregel geldt voor afzonderlijke producten (producten zonder varianten) en producten met varianten (matrices en productverzamelingen). Als klanten echter twee van dezelfde productvarianten bestellen, zal de kortingsregel niet geactiveerd worden.
  • Als er een kopie van deze kortingsregel bestaat, zal de korting opnieuw worden toegepast. Als klanten in dezelfde transactie echter meer artikelen bestellen dan het vereiste aantal, zal de kortingsregel niet voor de tweede keer geactiveerd worden. Als je bijvoorbeeld hebt ingesteld dat klanten vijf artikelen moeten kopen om korting te kunnen krijgen en ze er tien bestellen, wordt de kortingsregel slechts één keer toegepast.
  • Lightspeed eCom toont een bericht op de productpagina van je webwinkel, als reclame voor je aanbieding bij je klanten.
  1. Selecteer bij CATEGORIEËN minstens één categorie waar de kortingsregel op van toepassing is. Als je geen categorie selecteert, zal de kortingsregel nooit geactiveerd worden.
  2. Configureer bij GEBRUIK en DATA de volgende algemene instellingen:
    • Gebruik – geef hier aan hoe vaak de kortingsregel toegepast mag worden. Onthoud dat ongeacht hoe vaak dezelfde regel in een transactie wordt toegepast, de gebruiksteller met niet meer dan +1 opgehoogd wordt.

Aantal keren gebruikt - de Aantal keren gebruikt-teller houdt bij hoe vaak (tot op heden) de code gebruikt is. Je kunt hem op nul zetten door op Reset

• Geldigheidsperiode – stel hier een periode met begin- en einddatum in waarin de kortingsregel van toepassing is.
  1. Klik op Opslaanals je klaar bent met het configureren van je kortingsregel(s).