Kortingsregels aanmaken voor klantgroepen [NB]

1. Ga naar de pagina met kortingsregels (te bereiken via Marketing > Korting > Kortingsregels in het linker menu).
  2. Klik in het raster rechts van de kortingsregel die je wilt configureren op Bewerken. Er verschijnt een venster met de instellingen voor de betreffende regel.
  3. Configureer bij KORTINGSREGELS de volgende instellingen:

• Titel – hier kun je eventueel de naam van de kortingsregel wijzigen. Dit is de naam die je hebt opgegeven bij het aanmaken van de kortingsregel.
    • Kortingstype – het door jou geselecteerde kortingstype bij het aanmaken van de kortingsregel. Het type kan NIET gewijzigd worden.
    • Activeer kortingsregel – hiermee activeer je de betreffende kortingsregel en is deze onmiddellijk van toepassing in je webwinkel.
    • Stoppen na deze regel (is standaard geactiveerd) – met deze instelling bepaal je hoe Lightspeed eCom elkaar overlappende kortingsregels afhandelt. Kijk voor meer informatie bij Uitleg van de Stoppen na deze regel-instelling.
    • Eerst korting toepassen, dan BTW (is standaard geactiveerd) – deze instelling is alleen beschikbaar voor belastingvrije winkels — bijvoorbeeld winkeliers uit de VS of Canada, of sommige business-to-business-handelaren. Hiermee kunnen van belasting vrijgestelde winkeliers en handelaren specificeren of het kortingsbedrag- of percentage wordt toegepast op de originele aankoopprijs (voordat er belasting wordt toegevoegd), of na het verrekenen van alle van toepassing zijnde belastingen. Deze schakelaar staat standaard ingesteld op het toepassen van korting, voorafgaand aan de BTW.
  1. Voer bij CONFIGURATIE de korting in die geldt voor klanten die tot de geselecteerde groepen behoren. Je kunt een vast bedrag of percentage opgeven:
    • X € of x % korting op alle producten in geselecteerde klantgroepen– voer het kortingsbedrag- of percentage in dat geldt voor alle producten, maar alleen voor klanten die tot de geselecteerde klantgroepen behoren. De standaardwaarde is een percentage.
  2. Klik bij KLANTGROEPEN op Klantgroepen bewerkenen voeg minstens één groep toe waarop de kortingsregel van toepassing is. Als je geen klantgroep selecteert, zal de kortingsregel nooit geactiveerd worden.
  3. Configureer bij GEBRUIK en DATA de volgende algemene instellingen:
    • Gebruik – geef hier aan hoe vaak de kortingsregel toegepast mag worden. Onthoud dat ongeacht hoe vaak dezelfde regel in een transactie wordt toegepast, de gebruiksteller met niet meer dan +1 opgehoogd wordt.
    • Aantal keren gebruikt - de Aantal keren gebruikt-teller houdt bij hoe vaak (tot op heden) de code gebruikt is. Je kunt hem op nul zetten door op Reset te klikken.

1. Geldigheidsperiode– stel hier een periode met begin- en einddatum in waarin de kortingsregel van toepassing is.
  2. Klik op Opslaan als je klaar bent met het configureren van je kortingsregel(s).