Kortingsregels aanmaken voor "Gratis verzending bij bestellingen boven x €

1. Ga naar de pagina met kortingsregels (te bereiken via Marketing > Korting > Kortingsregels in het linker menu).
  2. Klik in het raster rechts van de kortingsregel die je wilt configureren op Bewerken. Er verschijnt een venster met de instellingen voor de betreffende regel.
  3. Configureer bij KORTINGSREGELS de volgende instellingen:
    • Titel – hier kun je eventueel de naam van de kortingsregel wijzigen. Dit is de naam die je hebt opgegeven bij het aanmaken van de kortingsregel.
    • Kortingstype – het door jou geselecteerde kortingstype bij het aanmaken van de kortingsregel. Het type kan NIET gewijzigd worden.
    • Activeer kortingsregel – hiermee activeer je de betreffende kortingsregel en is deze onmiddellijk van toepassing in je webwinkel.
    • Stoppen na deze regel (is standaard geactiveerd) – met deze instelling bepaal je hoe Lightspeed eCom elkaar overlappende kortingsregels afhandelt. Kijk voor meer informatie bij Uitleg van de Stoppen na deze regel-instelling.
    • Eerst korting toepassen, dan BTW (is standaard geactiveerd) – deze instelling is alleen beschikbaar voor belastingvrije winkels — bijvoorbeeld winkeliers uit de VS of Canada, of sommige business-to-business-handelaren. Hiermee kunnen van belasting vrijgestelde winkeliers en handelaren specificeren of het kortingsbedrag- of percentage wordt toegepast op de originele aankoopprijs (voordat er belasting wordt toegevoegd), of na het verrekenen van alle van toepassing zijnde belastingen. Deze schakelaar staat standaard ingesteld op het toepassen van korting, voorafgaand aan de BTW.
  • Minimum bestelbedrag verifiëren na toepassing van korting – als je deze optie activeert, houdt Lightspeed eCom rekening met de verzendkosten bij het beoordelen of klantenbestellingen voldoen aan het door jou ingestelde minimale bestedingsbedrag. Een voorbeeld: als deze optie geactiveerd is en je het minimumbedrag dat klanten moeten besteden om voor gratis verzending in aanmerking te komen ingesteld hebt op 50 €, zullen ze bij een standaardbedrag voor verzendkosten van 10 € voor 60 € of meer moeten bestellen om hun bestelling gratis geleverd te krijgen, aangezien het minimale bestelbedrag wordt bepaald na het verrekenen van de verzendkosten.
  1. Voer bij CONFIGURATIE het minimumbedrag in dat klanten moeten uitgeven om in aanmerking te komen voor gratis verzending:
    • Gratis verzending bij een besteding van tenminste
  2. Configureer bij GEBRUIK en DATA de volgende algemene instellingen:
    • Gebruik – geef hier aan hoe vaak de kortingsregel toegepast mag worden. Onthoud dat ongeacht hoe vaak dezelfde regel in een transactie wordt toegepast, de gebruiksteller met niet meer dan +1 opgehoogd wordt.
    • Aantal keren gebruikt - de Aantal keren gebruikt-teller houdt bij hoe vaak (tot op heden) de code gebruikt is. Je kunt hem op nul zetten door op Reset te klikken.
  • Geldigheidsperiode– stel hier een periode met begin- en einddatum in waarin de kortingsregel van toepassing is.
  1. Klik op Opslaanals je klaar bent met het configureren van je kortingsregel(s).