De Klarna-app beheren

Met Klarna kunnen je klanten nu of later betalen en ben jij er tegelijkertijd zeker van dat je de betaling ontvangt wanneer je een order uitvoert.

In dit artikel wordt besproken hoe je betalingen beheert met de app van Klarna.

De Klarna-app configureren

Download de plug-in van Klarna Payments (KP EU) in de backoffice van Lightspeed:

1. Log in bij je Lightspeed eCom (C-Series)-backoffice.
  2. Ga naar Apps >App Store en selecteer Klarna Payments (KP EU)
  3. Bevestig het downloaden door op Grant access (Toegang verlenen) te klikken.

Je Klarna API-inloggegevens aanmaken

Als testen vereist is, raden we je aan om je API-inloggegevens aan te maken in de playground merchant portal (testversie van de Merchant Portal) en ze te gebruiken om meerdere testtransacties te genereren voordat je API-inloggegevens voor productie aanmaakt.

Om API-inloggegevens voor productie aan te maken:

1. Ga in de Klarna merchant portal naar Settings (Instellingen) > Klarna API Credentials (Klarna API-inloggegevens).
  2. Selecteer Generate new Klarna API credentials (Genereer nieuwe Klarna API-inloggegevens).
  3. Kopieer de gegenereerde Username (UID) (Gebruikersnaam) en het Password (Wachtwoord).

Voer in Lightspeed eCom je Klarna API-inloggegevens in:

1. Ga in Lightspeed eCom naar Apps>Aangeschafte apps en selecteer Klarna App Settings (Klarna app-instellingen).
  2. Voer de gegenereerde Username (UID) (Gebruikersnaam) en het Password (Wachtwoord) in in de juiste velden.
  3. Selecteer de Environment (Omgeving) (Product or Playground) (Product of Test) uit het vervolgkeuzemenu
  4. Selecteer Submit (Verzenden) om te voltooien.

Een retourzending verwerken met Klarna

Als je een retourzending ontvangt, moet je een creditfactuur aanmaken.

1. Ga in Lightspeed eCom naar Orders en zoek de order die wordt geretourneerd.
  2. Klik op Creditfactuur toevoegen onder Betaling.
  3. Voer het aantal en de waarde in en selecteer Toevoegen.

Zodra je de creditfactuur hebt aangemaakt, wordt deze bij de order zichtbaar onder Betaling. In Klarna wordt automatisch een terugbetaling aangemaakt voor het bedrag van de creditfactuur. Als de retourzending is verwerkt, wordt de status van de creditfactuur bijgewerkt naar betaald.

Een order annuleren met Klarna

Het annuleren van een order is permanent en kan niet teruggedraaid worden. Alleen als je zeker weet dat een order niet langer nodig is, moet je deze optie gebruiken.

Om een order te annuleren:

1. Ga in Lightspeed eCom naar Orders en zoek de order die geannuleerd moet worden.
  2. Selecteer Order annuleren.
  3. Bevestig de annulering door Order annuleren te selecteren.

Wanneer de order is geannuleerd, wordt het volledige bestellingsbedrag inclusief verzendkosten terugbetaald aan de klant.