Automatische vastlegging uitschakelen voor Lightspeed Payments

Wanneer een klant een order plaatst in je online winkel en hiervoor met een creditcard betaalt, vraagt Lightspeed eCom eerst om een pre-autorisatie van de betaling via Lightspeed Payments voor het bedrag van de order.

Zodra de pre-autorisatie van de betaling met succes is afgerond, zal Lightspeed Payments de betaling standaard automatisch vastleggen. Dit bespaart je de tijd voor het handmatig vastleggen van elke order. Het zorgt er tevens voor dat je geen geld verliest. Als je vergeet een order handmatig vast te leggen, zul je de betaling van de klant niet ontvangen.

Schakel automatische vastlegging uit wanneer:

• Je jouw klanten alleen een bedrag in rekening wilt brengen wanneer het product is verzonden. Dit is handig als je klanten hun order willen wijzigen nadat ze een aankoop hebben gedaan. Het kan zijn dat ze de order willen wijzigen door deze te annuleren. Dit kost jou niets als de vastlegging nog niet heeft plaatsgevonden.
  • Je het potentiële risico op terugboeking wilt verminderen. Door de tijd tussen de vastlegging en de autorisatie te vergroten, kan handmatige vastlegging genoeg tijd bieden om mogelijke fraude op te sporen door de transactie zorgvuldig te controleren.

Automatische vastlegging uitschakelen

1. Klik vanuit je Retail-account op eCom om in te loggen bij je eCom-backoffice.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik onder BETAALINSTELLINGEN op Betaalproviders.
  4. Klik op Lightspeed Payments.
  5. Schakel bij PROVIDERINSTELLINGEN de optie uit met de naam Automatische vastlegging inschakelen.
  6. Klik op Opslaan.

Een betaling vastleggen

BELANGRIJK

• Leg betalingen binnen 7 dagen vast om de betaling te ontvangen.
  • Je dient minimaal 60 seconden te wachten na de pre-autorisatie om een betaling vast te leggen.
  • Totdat de betaling is vastgelegd, staat Lightspeed eCom je niet toe de order te verzenden of de order als Verzonden te markeren. Daarom is de knop Markeren als verzonden uitgeschakeld.
  1. Klik in het linkermenu van de backoffice op Orders.
  2. Open een order gemarkeerd met de status Wachten op vastlegging door op het ordernummer in de lijst te klikken.
  3. Wacht 60 seconden tot de pre-autorisatie is geslaagd.
  4. Klik op de knop Betaling vastleggen.
  5. Zodra het vastleggen van de betaling is geslaagd, wordt de knop Markeren als verzonden ingeschakeld en kun je de verzendstatus van de order naar wens wijzigen.