Producten aanmaken

Zonder producten die je kunt verkopen heeft het weinig zin om een webshop te beginnen. Het vullen van je webshop zal enige tijd in beslag nemen, maar is absoluut de moeite waard.

Opmerking: Voor meer informatie over het bewerken of toevoegen van extra informatie zoals tags, varianten en meta data ga je naar Product beheren.

Er zijn twee manieren om producten aan te maken:

1. Handmatig via de backoffice
  2. Een product toevoegen door deze te importeren

Een nieuw product aanmaken

1. Klik in het linkermenu van de backoffice op Producten.
  2. Klik bovenaan het scherm op Product toevoegen.

• Titel - een korte omschrijving van het product. Deze komt bij een product te staan in de categorieën waaraan het product is toegevoegd.

Let op: De titel bepaalt ook de URL die wordt gemaakt voor het product.

Bijvoorbeeld: je voegt een product toe met als titel Rood sweatshirt. De URL van het product wordt dan: https://www.jouwdomein.com/rood-sweatshirt.html

Als je later de titel van je product aanpast, wordt de URL niet aangepast om te zorgen dat je ranking in zoekmachines behouden blijft. Om de URL van het product aan te passen, moet je de product URL wijzigen. Voor meer informatie ga je naar SEO-gegevens van een product. Om wijzigingen aan te brengen in de product-URL via een import zie Lijst met alle opties in een importsheet.

• Lange titel - dit is de langere omschrijving die wordt weergegeven op de productpagina's.
  • Omschrijving - voer hier een korte omschrijving in van het product. Let op! Het hangt van je thema af of deze omschrijving wel of niet zichtbaar wordt op de productpagina in je webshop. Vul je geen SEO-gegevens in, dan wordt dit veld gebruikt door zoekmachines (metaomschrijving). De SEO-gegevens kun je invullen verderop op deze pagina.
  • Zichtbaar - stel hier de zichtbaarheid in van het product. Voor meer informatie over de zichtbaarheid van producten, klik hier.
  • Merk - vul hier het merk in van het product.
  • Leverancier - vul hier de leverancier in van het product.
  • Levertijd - vul hier de levertijd in.
  • Prijs - vul hier de prijs in van de standaard variant van het product.
  • Aantal - vul hier het aantal op voorraad in dat je hebt van dit product.

Klik na het invullen van alle gegevens rechts bovenin/onderin het scherm op Opslaan om het product aan te maken.

Producten importeren

Is je productassortiment digitaal beschikbaar in de vorm van een Excel- of andersoortig bestand in .CSV-formaat? Dan kun je kostbare tijd besparen door je producten te importeren. Ga hiervoor naar Tools > Imports in het linker menu van de backoffice.