Producten zichtbaar of verborgen maken

Laat je producten in je eCom shop verschijnen door hun zichtbaarheid in te stellen.

De drie zichtbaarheidsinstellingen zijn:

• Altijd zichtbaar - Het product is altijd zichtbaar, ongeacht de voorraad.
  • Zichtbaar indien op voorraad - Het product is alleen zichtbaar wanneer het op voorraad is.
  • Verborgen - Het product is niet zichtbaar in je webwinkel.

Er zijn vier manieren om de zichtbaarheidsinstellingen van je producten te veranderen:

Handmatig

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Producten.
  2. Open de instellingen van een product door op een producttitel te klikken.
  3. Selecteer bovenin het scherm de zichtbaarheidsinstelling die je nodig hebt van het dropdown menu met de naam Zichtbaarheid.
  4. Klik op Opslaan.

Bulk

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Producten.
  2. Selecteer de vak(jes) naast de producttitels voor de producten die je wilt aanpassen.
  3. Klik op de knop geselecteerde artikel(en) bovenaan de tabel en klik op Maak zichtbaarMaak onzichtbaarof Zichtbaar indien op voorraad.
  4. Bevestig het pop-upscherm door op OK te klikken.

Import

Als je producten importeert, maak dan een kolom met de naam Zichtbaar. Voeg voor elk product het volgende toe:

• Y voor Altijd zichtbaar
  • S voor Zichtbaar indien op voorraad
  • N voor Verborgen

De zichtbaarheid van een product bewerken door te importeren.

1. Maak een productexport in Tools > Exports.
  2. Maak een apart importbestand in Google Sheets of andere spreadsheet-software dat verschilt van je exportbestand. Kopieer deze kolomtitels in je importbestand:
    Internal_ID (Interne id) Internal_Variant_ID (Interne variant-id) XX_Title_Short Zichtbaar
  3. Kopieer alle interne ID‘s en producttitels van je productexport en plak ze in je importbestand. Voeg Y, S of N toe om de zichtbaarheid van elk product te specificeren.
  4. Importeer de spreadsheet in Tools > Imports.

Lees Het bewerken van producten door middel van importeren voor complete instructies.

De zichtbaarheid voor nieuwe producten instellen.

1. Maak een importbestand in Google Spreadsheets of een andere spreadsheet-software. Je kunt elke kolom toevoegen die je nodig hebt, dit zijn de minimale vereiste kolommen:
    XX_Title_Short Zichtbaar
  2. Importeer de spreadsheet in Tools > Imports.

Lees Nieuwe producten importeren voor complete instructies.

Standaard

Stel de standaard zichtbaarheid van producten in wanneer deze worden aangemaakt. Deze instelling heeft gevolgen voor nieuwe producten die aangemaakt zijn door:

• Het publiceren van artikelen in een Retail POS die is verbonden met je eCom shop
  • Het importeren van nieuwe producten
  • Het automatisch geselecteerde veld voor Zichtbaarheid als je op Producten Nieuw product klikt.

Om de standaard zichtbaarheid voor nieuwe producten aan te passen:

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Instellingen.
  2. Onder de kolom Instellingen store, klik je op Workflow.
  3. In de sectie Webstore selecteer je Verborgen, Altijd zichtbaar of Zichtbaar indien op voorraad in het dropdown menu met de naam Nieuwe producten zijn.