Producten aanmaken [NB]

Zonder producten die u kunt verkopen heeft het weinig zin om een webwinkel te beginnen. Het vullen van uw winkel zal enige tijd in beslag nemen, maar is absoluut de moeite waard.

Er zijn twee manieren op producten aan te maken:

1. Handmatig via de backoffice
  2. Via een importsheet

Een nieuw product aanmaken

Producten kunnen aangemaakt worden via SHOPS > Products > Products in het linker menu van de backoffice. Maak een nieuw product aan door te klikken op Add product in de navigatie rechts bovenaan het scherm. U komt uit op een pagina waar u de basisinformatie van een product kunt invoeren.

• Title - een korte omschrijving van het product. Deze komt bij een product te staan in de categorieën waaraan het product is toegevoegd.
  • Full title - dit is de langere omschrijving die wordt weergegeven op de productpagina's.
  • Description - voer hier een korte omschrijving van producten het product. Let op! Het hangt van uw thema af of deze omschrijving wel of niet zichtbaar wordt op de productpagina in uw webwinkel. Vult u geen SEO gegevens in, dan wordt dit veld gebruikt door zoekmachines (meta description). De SEO gegevens kunt u invullen op de bewerkingspagina van het product nadat deze is aangemaakt.
  • Price - vul hier de prijs in van de standaard variant van het product.
  • Quantity - vul hier het aantal op voorraad in dat u heeft van dit product.
  • Visible - stel hier de zichtbaarheid in van het product. U kunt kiezen uit drie opties:
    • Always visible - het product is altijd zichtbaar ongeacht of het product op voorraad is of niet.
    • Visible when on stock - het product is alleen zichtbaar wanneer het product op voorraad is.
    • Hidden - het product is niet zichtbaar in de webwinkel.

Klik na het invullen van alle gegevens rechts bovenin/onderin het scherm op Save om het product aan te maken.

Producten importeren

Is uw productassortiment digitaal beschikbaar in de vorm van een Excel- of andersoortig bestand in .csv-formaat? Dan kunt u kostbare tijd besparen door uw producten te importeren. Ga hiervoor naar SYSTEM > Tools > Import in het linker menu van de backoffice.

Een product bewerken

U wordt direct doorgestuurd naar de bewerkingspagina van het product. Klik hier voor meer informatie over de bewerkingspagina