Een betaalmethode toevoegen

Als je een online winkel configureert, moet je je klanten een methode bieden om hun orders te betalen. Hiervoor moet je je bij een betaalprovider aanmelden, de betaalprovider met eCom verbinden en aanvullende instellingen configureren. In dit artikel worden de algemene stappen besproken die je moet volgen. Zoek instructies voor je specifieke betaalprovider voor specifieke details als deze beschikbaar zijn.

Bekijk hieronder een video over hoe je betaalproviders toevoegt.

1. Meld je aan bij een betaalprovider voor je regio.
  2. De betaalprovider biedt je de vereiste inloggegevens, sleutels enz. om verbinding te maken. Selecteer instellingen in je eCom-beheerder zodra je ze hebt ontvangen.
  3. Selecteer onder Betaalinstellingen Betaalproviders.
  4. Selecteer Betaalprovider toevoegen.
  5. Selecteer de tegel van de betaalprovider waarvan je lid bent.
  6. Houd de schakelaar van activeer deze betaalprovider op uit totdat je klaar bent om hem aan je klanten te tonen.
  7. Houd de Zichtbaarheid ingesteld op Consumenten en B2B.
  8. Voeg in de sectie PROVIDERINSTELLINGEN de verbindingsdetails toe die door de betaalprovider zijn verstrekt.
  9. Activeer de betaalmethode die met het account van je betaalprovider overeenkomt. Lees meer over Betaalmethoden beheren.
  10. Configureer optioneel aanvullende instellingen indien gewenst.
  11. Als je er klaar voor bent om de betaalmethoden in de checkout zichtbaar te maken, schakel je de betaalprovider in. De meeste providers hebben bovenaan de pagina een schakelaar.
  12. Selecteer Opslaan.

Volgende stappen

We raden aan te controleren of je wijzigingen succesvol waren door je checkout te testen.

Verbindingsdetails

De tweede sectie voor alle betaalproviders is PROVIDERINSTELLINGEN. De vereiste instellingen verschillen op basis van de betaalprovider. Als de codes voor het verbinden van een provider niet werken, neem dan contact op met de betaalprovider om deze informatie te controleren.

Lees de hulpdocumentatie van je betaalprovider voor specifieke details.

Enkele voorbeelden zijn:

• Modus: als je een betaalmethode test, schakel je over op de Testmodus. Afhankelijk van de betaalprovider die je gebruikt, ontvang je speciale testcodes. Als je winkel live gaat en je klanten aankopen kunnen doen, schakel je over op de Livemodus.
    • Account, API-sleutel: sommige betaalproviders verbind je via bepaalde sleutels. Je moet deze sleutel hier toevoegen om verbinding te maken.
    • Notificatie-URL's: notificatie-URL's voor Europese betaalproviders.

Notificatie-URL's voor Europese betaalproviders.

Sommige betaalproviders vereisen URL's, zoals 'succes', 'notificatie' en 'fout', om betaalmethoden te verbinden. Je vindt deze URL's in het linkermenu van de backoffice via Instellingen > Betaalinstellingen > Betaalproviders. De URL's vind je op de overzichtspagina van je betaalmethoden.

Voorbeeld (Docdata):

Succes: http://domeinaam.webshopapp.com/payment/docdata/notify/
Annuleren: http://domeinaam.webshopapp.com/payment/docdata/cancel/
Fout: http://domeinnaam.webshopapp.com/payment/docdata/error/

NIET vereist voor Noord-Amerikaanse winkels!

Video

Taal Overzicht Video
Engels

Lees de basis over het toevoegen van Authorize.net, Paypal en betalen bij afhalen.