Gegevens exporteren

Gebruik Lightspeed eComs Export-tool om bedrijfsgegevens uit je online winkel te exporteren en zo bij te houden wat er in je bedrijf gebeurt. Je kunt de Export-tool bijvoorbeeld gebruiken om:

• exporten van je orders, facturen en verkopen te creëren om je verkoopgegevens te controleren;
  • al je orders of zendingen die door een fulfillment-groep worden afgehandeld te exporteren;
  • al je producten te exporteren om de prijzen en afbeeldingen te wijzigen en ze vervolgens opnieuw te importeren;
  • belastinggegevens te exporteren voor belastingrapportage.

Je gegevens exporteren

Je kunt je gegevens eenvoudig als CSV-bestanden exporteren.

1. Navigeer naar ToolsExports.

Pagina exports.

2. Klik op Nieuwe export.
  3. Kies uit het vervolgkeuzemenu wat je wilt exporteren.

Vervolgkeuzemenu met exportkeuzes.

• Selecteer indien van toepassing je datumbereik.

Vervolgkeuzemenu met exportkeuzes en kiezer datumbereik.

4. Klik op Exporteren.

De export verschijnt als In behandeling. Als je een grote hoeveelheid gegevens exporteert, kan de export enkele minuten in beslag nemen.

Pagina export met Statuskolom benadrukt.

Wanneer de export voltooid is, ontvang je een e-mail met een link naar het exportbestand, of je kunt het bestand direct downloaden door te klikken op Downloaden.

Pagina export met knop Downloaden benadrukt.

Exportbestanden in Retail POS worden na 30 dagen automatisch verwijderd. Het is belangrijk dat je een reservekopie downloadt om verlies van gegevens te voorkomen.

Soorten gegevens die je kunt exporteren

Door verschillen in je winkeltaal kan de export van winkel tot winkel verschillen. Bij Instellingen > Internationalisatie kun je zien welke talen je hebt ingeschakeld voor je winkel. Ga hier vervolgens naar de taaltabel om te zien hoe elke taal wordt afgekort in een export.

De gegevens die je selecteert worden geëxporteerd in een CSV-bestand. Hieronder vind je de soorten gegevens die je vanuit eCom kunt exporteren:

• Producten. Bevat productinformatie zoals de naam, beschrijving, prijzen, voorraadinformatie en URL’s van de afbeeldingslocatie. Klik hier voor een omschrijving van elke kolom in een productexport of leer hoe je wijzigingen naar je producten kunt importeren.
  • Voorraad. Bevat gegevens met betrekking tot voorraadvarianten, inclusief het belastingtype, de titel en de naam van de variant.
  • Offertes. Bevat de offerte-ID en de naam en het e-mailadres van je klant.
  • Orders. Bevat ordergegevens, inclusief de orderstatus, product- en klantgegevens.
  • Verzendingen. Bevat verpakkingsgegevens.
  • Facturen. Bevat de factuurinformatie, de informatie van de klant en de verzendgegevens.
  • Factuuritems. Bevat factuurgegevens en informatie over de financiële gegevens zoals kortingen en belastingen.
  • Verkoop. Bevat gegevens voor betaalde orders.
  • Klanten. Bevat gegevens voor geregistreerde klanten en gastaccounts.
  • Filters. Bevat gegevens van producten waaraan je filters hebt toegewezen, inclusief de filters en geselecteerde waarden.
  • Redirects. Bevat gegevens van redirects.
  • Inschrijvingen nieuwsbrief. Bevat gegevens van nieuwsbriefinschrijvingendie je vervolgens kunt gebruiken met een e-mailmarketingplatform als onderdeel van je marketingcampagnes.
  • Uitbetalingen. Bevat gegevens over uitbetalingen.
  • Transactiestatus. Bevat gegevens over transacties.

Probleemoplossing

• Raadpleeg ons artikel Kapotte exports herstellen.

1. Navigeer naar ToolsExports.
    2. Zoek naar exports met de status In behandeling.
    3. Vink het selectievakje naast elke export met de status In behandeling aan.
    4. Klik op de knop X item(s) geselecteerd.

Lijst met geselecteerde exporten, met de knop Geselecteerde exporten verwijderen.

5. Klik op Verwijder geselecteerde exports.
    6. Klik op Exports verwijderen.

Pop-up ter bevestiging van verwijdering export.

De geselecteerde exports zijn verwijderd. Je moet de stappen in het gedeelte Je gegevens exporteren hierboven volgen om eventueel verwijderde bestanden opnieuw te exporteren.