Gevolg activatie van de theme editor [NB]

Als u uitstekend uit de voeten kunt met HTML en CSS, kunt u de theme editor gebruiken om het design van uw webwinkel aan uw voorkeuren en/of huisstijl aan te passen.

Gevolgen van activeren

Als u de theme editor activeert, dan ontvangt u geen updates meer voor het thema. Als SEOshop een update voor een thema uitvoert, wordt de code toegevoegd aan het hoofdthema, aangezien het thema op onze servers staat. Aan het hoofdthema zijn alle webwinkels gekoppeld die gebruik maken van dat thema. Wanneer het hoofdthema wordt geüpdatet, wordt de update ook doorgevoerd bij alle gekoppelde webwinkels.

Activeert u de theme editor, dan wordt u losgekoppeld van het hoofdthema en wordt uw webwinkel gezien als een maatwerk thema. Als SEOshop het hoofdthema aanpast, worden de aanpassingen dus niet doorgevoerd in uw thema. U ontvangt wel de instellingen die bij de update horen en ziet deze in uw backoffice, maar deze zijn niet zichtbaar aan de voorkant van uw webwinkel. Om dit te realiseren, dient u handmatig de update code in uw backoffice toe te voegen. Over het algemeen communiceren wij deze code via ons blog of forum.

Een voorbeeld hiervan was de blogfunctie. De blogfunctie was een systeem update. Webwinkels die voor de update de theme editor hadden geactiveerd, zagen de blogfunctie in hun backoffice staan maar het blog was niet zichtbaar in hun webwinkel. De reden hiervoor was dat de vereiste code miste.

Let op! Wilt u weer updates ontvangen dan dient u opnieuw het thema te installeren. Alle instellingen en wijzigingen onder WEBSITE > Design > Theme editor > Theme editor (zowel theme editor als Customize) komen te vervallen.

Uitgebreide informatie over de theme editor vindt u in het Developers Centrum.