Bijwerken van bronnen waar bezoekers vandaan komen

Zorg ervoor dat bezoekers na een wijziging aan het webadres van jouw eCom shop naar het juiste adres wordt geleid door:

1. Bevestigen dat zoekmachines een update vereisen
  2. Bijwerken van zoekmachines
  3. Bijwerken van je doorverwijzingen voor bezoekers

Je kunt te maken krijgen met een wijziging van het webadres als je jouw webshop een andere naam geeft of om andere redenen. Enkele voorbeelden van het wijzigen van het webadres zijn:

1. Het toevoegen van een SSL-certificaat voor jouw website, het wijzigen van de website van http://www.lightspeedhq.com naar https://www.lightpeedhq.com.
  2. Het toevoegen van www of enig ander subdomein aan het webadres van https://lightspeedhq.com naar https://www.lightspeedhq.com.
  3. Het wijzigen van de naam van het webadres van https://www.lighspeedretail.com naar https://www.lightspeedhq.com.
  4. Het wijzigen van de naam van het webadres van https://www.lightspeedhq.com naar https://www.lightspeedhq.nl.
  5. Het vernieuwen van een SSL-certificaat voor de website, wat vereist dat andere websites het volledige webadres: https://www.lightspeedhq.com gebruiken in tegenstelling tot: https://lightspeedhq.com.

Bevestigen dat zoekmachines geüpdate moeten worden

Het grootste deel van bezoekers naar jouw website komt via zoekmachines.We raden je aan om na het wijzigen van jouw website te controleren of het nieuwe webadres is geïndexeerd. Zoekmachines leggen wijzigingen niet onmiddellijk vast, maarworden in de loop der tijd automatisch bijgewerkt. Bevestig welk webadres is geïndexeerd door met een zoekmachine naar jouw webshop te zoeken. Als de in de zoekmachine weergegeven link:

• Het juiste webadres is, dan hoef je de zoekmachine niet bij te werken.
  • Niet het juiste webadres is, dan moet je de zoekmachine bijwerken.

Voorbeeld: het SSL-certificaat van je webshop is vernieuwd. Dit betekent dat je SSL-certificaat enkel op het volledige webadres geldig is: https://www.lightspeedhq.com en niet meer op https://lightspeedhq.com(zonder www). Zoek nu je webadres op in Google:traf1.png

• Scenario 1: Het webadres in de zoekresultaten is juist, omdat nunu het subdomein (www) er in staat: https://www.lightspeedhq.comDan moet je Google bijwerken traf2.png
  • Scenario 2: Het webadres in de zoekresultaten is niet juist, omdater geen www in staat. Dan moet je Google bijwerken. traf3.png

Zoekmachines bijwerken

Om zoekmachines bij te werken kan het nodig zijn om op de website van de zoekmachine een account aan te maken. Sommige zoekmachines bieden portals aan waarin je updates kunt doen.

• Klik hier voor meer informatie over het bijwerken van Google.

Externe links bijwerken

Via externe links worden bezoekers via andere websites (geen zoekmachines) naar jouw webshop gestuurd. Om al deze externe links bij te werken, kun je het beste als volgt te werk gaan:

1. Maak een lijst met websites en diensten die het oude webadres van jouw eCom-shop hebben. Ga hiervoor als volgt te werk:
    1. Bekijk onze lijst met algemene bronnen en kijk of jouw webadres hier wordt gebruikt.
    2. Wanneer je Google Analytics hebt ingesteld, kun je hier inloggen om een rapport van bronnen in te zien. Klik in de zijbalk onder Rapportages op ACQUISITIE >Alle verkeer > Bron/medium. Klik hier voor meer informatie over het instellen van Google Analytics.
  2. Werk alle externe links bij met het nieuwe webadres.

Algemene bronnen

Algemene bronnen van externe links:

• Reclameplatformen
    • Google Adwords
    • Facebook Advertising
    • Instagram Advertising
    • LinkedIn Advertising
  • Marketingplatformen - bijv. MailChimp
  • E-mailhandtekeningen
  • Social media accounts
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • Externe sites
    • Blogs
    • Catalogussites
    • Online nieuwsartikelen die naar jouw eCom webshop verwijzen