Google zoeken bijwerken

Stel je het internet voor als een virtuele woning waarin elke kamer een website is. Er worden iedere dag nieuwe kamers gebouwd en met de bestaande constructie verbonden. Denk aan Google als een virtueel persoon, die van deur tot deur gaat om vast te leggen wat hij in iedere kamer ziet. Als Google zich van website naar website beweegt, dan wordt dit crawling genoemd. Als Google bijzonderheden van een website vastlegt, wordt dit indexeren genoemd. Wanneer Google websites indexeert, wordt ieder woord (samen met andere informatie) dat Google ziet opgeslagen in de zoekindex.

Op basis van deze index genereert Google zoekresultaten. Aangezien er miljoenen websites kunnen zijn die relevante informatie leveren voor de zoekopdracht, heeft Google een systeem om te rangschikken waar websites in de zoekresultaten verschijnen. Hoe Google websites in zoekresultaten rangschikt kan hier worden gevonden. Enkele manieren zijn:

• Hoe vaak de zoekwoorden op de website worden gebruikt
  • De gebruikersvriendelijkheid van de site
  • Het aantal keren dat een andere persoon met dezelfde zoekopdracht op de resultaten heeft geklikt
  • Het aantal andere prominente websites die naar de website linken

Als je wijzigingen aanbrengt aan jouw website of het webadres, dan werkt Google uiteindelijk de index bij. Om de ranking van jouw site te behouden of te verbeteren, wordt het aangeraden om Google zo snel mogelijk van jouw wijzigingen op de hoogte te brengen. Je kunt Google bijwerken door:

OPMERKINGEN:

• Om onderstaande instructies voor Google Search Console te kunnen volgen, moet je Google Search Console hebben ingesteld. Klikhier voor meer informatie.
  • Klik hier voor een overzicht van Google Support over Google Search Console.

Een verzoek indienen om jouw website opnieuw door Google te laten indexeren

Deze stappen worden aanbevolen als je de website onlangs hebt verplaatst en van platform bent gewisseld naar Lightspeed eCom, terwijl je hetzelfde webadres hebt gehouden.

Ook al is het webadres hetzelfde, de paginastructuur van Lightspeed eCom wijkt af van de structuur van je vorige webshop. Voor populaire pagina's raden we aan om naast onderstaande stappen ook redirects in te stellen. Klik hier voor meer informatie.

1. Klik hier om jouw site opnieuw te indexeren.
  2. Klik in de zijbalk op URL-controle.
  3. Voer de URL van je website in, inclusief https://.
  4. Klik op Indexering aanvragen.

Klik hier voor meer informatie over hoe jeeen verzoek bij Google kunt indienen om jouw website opnieuw te crawlen.

Een webadres indienen bij Google

Deze stappen worden aanbevolen als je op enkele pagina's van jouw eCom shop content hebt gewijzigd.Dit is een eenvoudige methode waarbij de eigenaar niet geverifieerd hoeft te worden; je hebt enkel een Google-account nodig.

1. Klik hier om een webadres toe te voegen.
  2. Voer het webadres van jouw eCom shop in.
  3. Doorloop de reCaptcha-test.
  4. Klik op Verzoek verzenden.

Een nieuw te indexeren webadres bij Google toevoegen

Deze stappen worden aanbevolen wanneer je onlangs het webadres hebt gewijzigd. Klik hier voor meer informatie over het updaten van je bronnen na het wijzigen van je webadres.

1. Klik hier om het adres te wijzigen.
  2. Volg de instructies op het scherm.

Voor meer informatie over hoe je de impact op Google kunt minimaliseren na het wijzigen van je webadres, klik hier.

Google van jouw sitemap voorzien

Je kunt jouw sitemap bij Google indienen, als een alternatieve methode voor het laten crawlen van jouw site door Google. Lightspeed eCom bouwt automatisch een sitemap, deze kun je vinden door /sitemap.xml achter je webadres te typen. Volg onderstaande instructies om de sitemap in te dienen:

1. Klik hier om direct naar de Sitemaps tool van Google Search Console te gaan.
  2. Klik in de zijbalk op Property doorzoeken en selecteer jouw eCom shop.
  3. Kopieer je domein en voeg achteraan /sitemap.xml toe. Bijvoorbeeld: www.yourshop.com/sitemap.xml.
  4. Plak het pad van jouw sitemap onder Een nieuwe sitemap toevoegen.
  5. Klik op Verzenden.