Een nieuw domein kopen

Het kopen van een domeinnaam is een spannende stap in de lancering van je eCom shop. Een domein verwijst naar een aangepaste URL. Dit is hoe klanten je eCom shop zullen identificeren en toegang krijgen tot je eCom shop. Je koopt domeinnamen van domeinproviders. Domeinproviders zijn officieel bekend als domeinregistrators.

Om een domeinnaam te kopen moet je alle drie de onderdelen van een domeinnaam in gedachten hebben. Een domeinnaam bestaat uit drie delen: een subdomein, een rootdomein en een topleveldomein.

Subdomein

Root-domein

Topleveldomein

www

www

shop

lightspeedhq

google

voorbeeld

nl

com

eu

Een topleveldomein selecteren

subdomein.rootdomein.topleveldomein

Het meest gebruikte topleveldomein (TLD) is .com. Bedrijven kiezen soms de landcode TLD van hun land van verblijf, bijvoorbeeld mydomain.nl.

Onderzoek de domeinproviders die een TLD kunnen leveren die je voorkeur heeft. Hier zijn er enkele populaire voorbeelden:

Een root-domein selecteren

subdomein.rootdomein.topleveldomein

Het rootdomein is de identiteit van je eCom-shop. Het moet kort zijn, trefwoorden gebruiken en makkelijk te onthouden zijn.

1. Open de website van een domeinprovider op basis van je onderzoek bij het selecteren van een topleveldomein.
  2. Zoek naar beschikbare domeinnamen.
  3. Het is mogelijk dat je eerste keuze al is al door iemand anders genomen is. Wanneer dit gebeurt, bieden sommige domeinproviders soortgelijke suggesties aan.
  4. Blijf zoeken totdat je een domeinnaam vindt die bij je bedrijf past.
  5. Voeg je domein toe aan het winkelwagentje en koop het.

Een subdomein selecteren

subdomein.rootdomein.topleveldomein

Je kiest je subdomein in de volgende stap wanneer je je domein aansluit op Lightspeed eCom.

Websites gebruiken meestal www. Er zijn geen beperkingen voor het subdomein dat je kiest. Sommige winkels gebruiken shop als subdomein als ze een andere website hebben die gebruikmaakt van www. Dit kan voor je klanten gemakkelijker zijn om te onthouden hoe ze je kunnen vinden.

Volgende stappen

Nu je een TLD, rootdomein en subdomein hebt gekozen, zijn de volgende stappen de volgende:

1. Je domein toevoegen aan je eCom shop - Kan op elk moment worden gedaan voordat je je eCom shop start. Het maakt je nieuwe domein niet openbaar. Voor instructies klik hier.
  2. Lancering van je website - Zo maak je je nieuw domein openbaar. Het gaat om het toevoegen van bepaalde gegevens bij je domeinprovider. Dit moet alleen worden gedaan wanneer je klaar bent om te beginnen met het accepteren van eCom-orders. Voor instructies klik hier.

Ingebouwd eCom-domein

Lightspeed eCom geeft je een URL op basis van de naam van je eCom shop. Afhankelijk van je locatie, zal er aan het ingebouwd domein ofwel .webshopapp.com of .shoplightspeed.com aan het einde van het domein zijn toegevoegd.

Het is niet aan te raden om te adverteren met je ingebouwd domein. Het is veel beter voor SEO om je eigen aangepast domein te bedenken.