Over de status van de orders

De status specificeert de huidige status van de order in het uitvoeringsproces. Lees dit artikel om meer te weten te komen over de zeven standaardstatussen in Lightspeed eCom.

Voor meer informatie over:

• het uitvoeren van een order klik je hier.
  • het toevoegen van een aangepaste orderstatus klik je hier.
  • problemen oplossen met de orderstatus, klik hier.

Betaling in afwachting

Er is nog niet betaald voor de order. Deze status treedt op wanneer een klant een betaalmethode kiest zoals Betalen via factuur waar de betaling later zou moeten plaatsvinden.

Het komt ook voor wanneer een klant een betaalmethode kiest die gebruikers doorverwijst naar de website van de betaalprovider om de betaling te ontvangen. Wanneer de betaling mislukt, behoudt de order de status Betaling in afwachting. Een klant kiest bijvoorbeeld PayPal en voltooit dan de checkout. De order wordt ontvangen in de eCom-backoffice met de status Wachten op betaling. De klant wordt doorverwezen naar de PayPal-website om zijn creditcardgegevens in te voeren. Als de klant het venster sluit voordat de betaling met PayPal is voltooid, blijft de order in afwachting van de betaling.

In afwachting van ontvangst

De betaling van de order is nog niet opgenomen in Lightspeed Payments (momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten).

Voor meer informatie over ontvangst van Lightspeed Payments in eCom klik hier.

Ophalen in de winkel voorbereiden

Deze status betekent dat de order nog niet is voorbereid om opgehaald te worden in de winkel. Deze status verschijnt nadat hij is gemarkeerd als betaald.

Klaar voor verzending

Deze status betekent dat de order nog niet is verzonden naar de klant. Deze status treedt op nadat hij is gemarkeerd als betaald.

Klaar voor afhalen

Deze status houdt in dat de order wacht op een klant die naar de winkel komt om het artikel te kopen en te ontvangen. Deze status treedt op wanneer een klant de verzendmethode Ophalen in de winkel selecteert.

Voltooid

Deze status betekent dat de order naar de klant is verzonden. Het gebeurt nadat de order is gemarkeerd als verzonden.

Geannuleerde status

Deze status betekent dat de order handmatig is geannuleerd. Dit gebeurt wanneer een gebruiker klikt op Order annuleren onderaan op het orderscherm.

In de wachtstand

Deze status betekent dat het proces om de order uit te voeren gepauzeerd is. Dit gebeurt wanneer een gebruiker op Meer > In wachtstand klikt.