Een minimaal vereiste orderwaarde toevoegen

Een minimale bestelwaarde is een manier om ervoor te zorgen dat de bestelling groot genoeg is om winstgevend te zijn. Bijvoorbeeld:

• Uw klanten verwachten gratis verzending bij elke bestelling. U berekent dat uw bedrijf gemiddeld geld verliest wanneer u bestellingen verzendt van minder dan € 30. In plaats van te stoppen met gratis verzending kunt u een minimale bestelwaarde van € 30 instellen.
  • Verkopende groothandelsbedrijven hanteren doorgaans een minimumaantal producten per order. In plaats van dat je een ander minimumaantal voor elk product hanteert, kun je er ook voor kiezen een gemiddelde minimumprijs voor alle producten te berekenen.

Lightspeed eCom stelt het minimale bestelbedrag standaard in op € 0 om ervoor te zorgen dat er geen barrière is voor aankopen. Kijk goed naar de bedrijfsbehoeften voordat je een minimale bestelwaarde instelt, zodat de conversie niet negatief wordt beïnvloed.

Een minimale bestelwaarde voor alle bestellingen instellen:

1. Ga in de eCom-backoffice naar Checkout > Configuratie.
  2. Schakel in het gedeelte Winkelwageninstellingen het Minimum orderbedrag in.

Voer het minimum orderbedrag in

3. Voer de minimale bestelwaarde in.
  4. Klik op Opslaan.

Een minimale bestelwaarde voor een specifieke betaalprovider instellen:

1. Ga in de eCom-backoffice naar Instellingen.
  2. Selecteer Betaalproviders in de kolom Betaalinstellingen.De pagina Instellingen
  3. Selecteer een betaalprovider.

Kies een betaalprovider

4. Schakel in het gedeelte Aanvullende instellingen het Minimaal bedrag in.

Voer het minimale bedrag in

5. Voer de minimale bestelwaarde in.
  6. Klik op Opslaan.