Een minimaal vereiste orderwaarde toevoegen

Een minimale bestelwaarde is een manier om ervoor te zorgen dat de bestelling groot genoeg is om winstgevend te zijn. Bijvoorbeeld:

• Uw klanten verwachten gratis verzending bij elke bestelling. U berekent dat uw bedrijf gemiddeld geld verliest wanneer u bestellingen verzendt van minder dan € 30. In plaats van te stoppen met gratis verzending kunt u een minimale bestelwaarde van € 30 instellen.
  • Verkopende groothandelsbedrijven hanteren doorgaans een minimumaantal producten per order. In plaats van dat je een ander minimumaantal voor elk product hanteert, kun je er ook voor kiezen een gemiddelde minimumprijs voor alle producten te berekenen.

Lightspeed eCom stelt het minimale bestelbedrag standaard in op € 0 om ervoor te zorgen dat er geen barrière is voor aankopen door uw klanten. Doe, voordat u een minimale bestelwaarde instelt, onderzoek om te zorgen dat uw omzetting niet negatief wordt beïnvloed.

Deze stappen stellen een minimale bestelwaarde in voor alle bestellingen:

1. Selecteer Checkout > Configuratie.
  2. In het gedeelte WINKELWAGENINSTELLINGEN schakel je de schakelaar Minimum orderbedrag In.
  3. Voer de minimale bestelwaarde in.
  4. Selecteer Opslaan.

Deze stappen stellen een minimale bestelwaarde in voor een specifieke betaalprovider:

1. Selecteer Instellingen in de zijbalk op de Homepagina  in je eCom-backoffice.
  2. Selecteer Betaalproviders.
  3. Selecteer een betaalprovider die je hebt ingeschakeld.
  4. Scrol omlaag naar AANVULLENDE INSTELLINGEN en zet de Minimale bestelling-schakelaar aan.
  5. Voer de minimale bestelwaarde in.
  6. Selecteer Opslaan.