Bestellingslimieten voor je producten instellen

Je kunt boven- en ondergrenzen instellen voor het aantal producten dat klanten kunnen bestellen.

• Het instellen van minimumaantal kan strategisch zijn wanneer je als groothandelaar opereert, vooral bij B2B-handel. Een verhoging van het aantal producten dat een klant moet kopen, kan een verhoging van inkomsten opleveren.
  • Een maximumaantal kan nuttig zijn voor producten waarvoor een korting geldt in het kader van een promotie. Zo voorkom je dat klanten te veel producten met korting kopen.

Je kunt het standaardaantal voor nieuwe producten wijzigen, het aantal voor een individueel product wijzigen, of het aantal instellen bij het importeren.

Standaardinstelling voor nieuwe producten

Het minimale standaardaantal is 1 en het maximale is 10.000.

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Instellingen.
  2. Klik op Workflow in de kolom Instellingen shop.
  3. Geef een aantal op in het veld Minimum of Maximum bij Bestellingsaantal voor nieuwe producten in de sectie INVENTARIS.
  4. Klik op Opslaan.

Individuele instelling

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Producten.
  2. Open de instellingen van een product door op de producttitel te klikken.
  3. Scrol naar beneden naar de sectie INVENTARIS & VARIANTEN en open de instellingen van een variant door op de titel van de variant te klikken.
    Toont een pijl die op de varianttitel klikt op het productscherm in de backoffice.
  4. Scrol omlaag naar de sectie LIMIETEN en geef een getal op in het veld Minimaal bestelaantal of Maximaal bestelaantal.
  5. Klik op Opslaan.

Door import

Voeg bij het importeren van producten een kolom toe genaamd Buy_Max voor het maximale bestelaantal en Buy_Min voor het minimale bestelaantal. Geef voor ieder product de numerieke waarden op voor de aantallen.

Wijzigen bij importeren

1. Maak een productexport in Tools > Exports.
  2. Maak een apart importbestand in Google Spreadsheets of andere spreadsheet-software dat verschilt van je exportbestand. Kopieer deze kolomtitels in je importbestand:
    Internal_ID Internal_Variant_ID XX_Title_Short Buy_Max Buy_Min
  3. Kopieer alle interne ID‘s en producttitels van je productexport en plak ze in je importbestand. Voeg voor ieder product het lage voorraadniveau toe in de kolom Stock_Alert .
  4. Importeer de spreadsheet in Tools > Imports.

Lees Het bewerken van producten door middel van importeren voor complete instructies.

Nieuwe producten aanmaken bij het importeren

1. Maak een importbestand in Google Spreadsheets of een andere spreadsheet-software. Je kunt elke kolom toevoegen die je nodig hebt, dit zijn de minimale vereiste kolommen:
    XX_Title_Short Buy_Max Buy_Min
  2. Importeer de spreadsheet in Tools > Imports.

Lees Nieuwe producten importeren voor complete instructies.