Producten op een order omruilen

Je kunt producten in een order omruilen door twee transacties te doen: een terugbetaling en een nieuwe order.

1. Laat de klant het item naar je terugzenden. De klant kan eventueel de functie Retouren gebruiken in zijn/haar klantenaccount. Klik hier voor meer informatie.
  2. Wanneer je het item ontvangt, betaal dan het product dat wordt omgeruild terug. Klik hier voor meer informatie over hoe je een terugbetaling doet.
  3. Klik op Meer > Dupliceren, waarmee een offerte wordt aangemaakt.
    Toont een pijl die naar de knop Dupliceren wijst
    In de offerte:
    1. Voeg producten toe en verwijder deze zodat de offerte alleen de producten bevat die je klant wil.
    2. Zet de offerte om in een order.
    3. Klik hier voor meer informatie over offertes.
  4. Met een offerte wordt er een e-mail naar je klant verzonden met een link. Om er zeker van te zijn dat de omruiling succesvol verloopt, kun je contact opnemen met je klant. Leg uit dat de klant moet inloggen bij zijn of haar account om de order te betalen. Klik hier voor meer informatie over klantenaccounts.
  5. Voltooi de order door deze naar je klant te verzenden. Klik hier voor meer informatie over het voltooien van orders.

Als je een fysieke winkel hebt en je klant komt binnen om een omruiling te voltooien, volg dan de instructies voor je: