Aankopen van gasten beheren

Wanneer een klant iets koopt in je online winkel, kunnen ze afrekenen als gast of kunnen ze een account aanmaken en als geregistreerde gebruiker afrekenen. De checkout voor gasten is sneller, maar geregistreerde accounts kunnen handig zijn voor jou en terugkerende klanten omdat hun klantgegevens op die manier bewaard blijven voor toekomstige aankopen. Je kunt deze instellingen aanpassen op basis van je behoeften.

Accountregistratie vereisen

Je kunt je klanten vereisen om een account aan te maken en in te loggen voordat ze een aankoop kunnen doen bij je online winkel.

1. Selecteer in je eCom-backoffice Checkout en vervolgens Configuratie.
  2. In het gedeelte TOESTEMMINGEN WINKELWAGEN EN KASSA selecteer je Geforceerd voor de instelling Winkelwagen en kassa inschakelen.
  3. Klik op Opslaan.

Voor meer informatie en andere opties: Ingeschakeld, Uitgeschakeld en Alleen geregistreerde klanten, raadpleeg je het artikel Je checkout instellen.

Een aankoop vereisen voor accountregistratie

Je klanten kunnen standaard een account aanmaken bij je online winkel zonder iets te kopen. Als je deze instelling uitschakelt, kunnen klanten alleen een nieuw account aanmaken tijdens het checkoutproces.

1. Selecteer Instellingen in je eCom-beheerder.
      2. Selecteer Geavanceerd onderaan de kolom Algemene instellingen.
      3. Scrol omlaag naar de sectie REGISTRATIE en selecteer Uitgeschakeld in het vervolgkeuzemenu met de naam: Registratie.
      4. Selecteer Opslaan.

Shoppen voor leden

Om exclusief shoppen voor leden in je online winkel aan te bieden, gebruik je een combinatie van de bovenstaande instellingen voor de geschikt accountregistratie. Wanneer je Registratie namelijk instelt op Uitgeschakeld en Winkelwagen en kassa inschakelen op Geforceerd, kunnen alleen klanten met een bestaand account aankopen doen. Als je een nieuw lid hebt, kun je handmatig een account voor je klant aanmaken.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie voor B2B-transacties (business-to-business), bekijk dan eens ons artikel over het instellen van de B2B-module.