Je checkout instellen

De checkout is de manier waarop je klanten een aankoop doen in je eCom-winkel. Er zijn verplichte en optionele stappen om te volgen wanneer je je checkout configureert.

Verplichte stappen

Om je checkout in te schakelen, moet je:

1. Een verzendmethode inschakelen
  2. Een betaalprovider inschakelen
  3. Belastingen inschakelen: VS en Canada | Europa en de wereld
  4. Verkopen in Duitsland: stel de juridische modus in op streng.
  5. Je checkout testen

Optionele stappen

Lightspeed eCom heeft standaard een functionele checkout. Volg deze instructies om je checkout aan te passen om aan jouw behoeften te voldoen.

1. Beheer de informatie die je klanten verstrekken
  2. Beperk toestemmingen voor checkout
  3. Vereenvoudig de checkout door de optie registreren/inloggen te verbergen
  4. Pas de titel aan en voeg inhoud toe aan je bedankpagina
  5. Wijzig het aantal checkoutpagina's dat nodig is
  6. Schakel de voortgangsbalk uit
  7. Schakel de nieuwsbrief uit
  8. Verberg btw in de kassa
  9. Combineer btw-tarieven in de kassa
  10. Zet het selectievakje voor de algemene voorwaarden uit

Optioneel

1. Beheer de informatie die je klanten verstrekken

Je kunt de informatie beheren die je klanten verstrekken als ze de checkout doorlopen.

2. Beperk toestemmingen voor checkout

De checkout is standaard Ingeschakeld. Hierdoor kunnen alle gasten en geregistreerde klanten de checkout doorlopen. Je kunt het volgende selecteren:

• Uitgeschakeld - Staat gebruikers niet toe om producten aan de winkelwagen toe te voegen. Geeft Checkout is uitgeschakeld weer op de homepagina en productpagina's. Deze optie is nuttig bij het uitschakelen van je eCom-winkel.
    • Geforceerd - Staat gasten en geregistreerde klanten toe om producten aan de winkelwagen toe te voegen. Staat checkout niet toe voor gasten totdat zij inloggen. Als gasten op de checkoutknop klikt, worden ze naar de loginpagina voor accounts geleid en zien ze het bericht Checkout voor gasten is uitgeschakeld. Log eerst in. Pas deze instelling aan bij het beheren van aankopen van gasten.
    • Alleen geregistreerde klanten - Staat gasten niet toe om producten aan de winkelwagen toe te voegen. Geeft Checkout voor gasten is uitgeschakeld. Log eerst in. weer op de homepagina en productpagina's. Omdat de functie is beperkt tot abonnementen met een ingestelde B2B-functie, is hij handig bij het instellen van de B2B-module.
  3. Vereenvoudig de checkout door de optie registreren/inloggen te verbergen

Dit is nuttiger als je de multi-step-checkout gebruikt. Je kunt de stap verwijderen waarin je klanten worden gevraagd te registreren of een gastaccount aan te maken. Dit is een handige manier om het aantal onderdelen in de checkout-procedure te verlagen, waardoor je conversie mogelijk stijgt.

1. Selecteer Instellingen in je eCom-beheerder.
    2. Selecteer Geavanceerd onderaan de kolom Algemene instellingen.
    3. Scrol omlaag naar de sectie REGISTRATIE en selecteer Alleen gasten in het vervolgkeuzemenu met de naam: Registratie.
    4. Selecteer Opslaan.

Alleen gasten wordt anders weergegeven als andere checkoutconfiguraties zijn ingeschakeld:

• Eén pagina:  Verbergt het registratiegedeelte van de checkout, wat de lengte van de pagina een klein beetje korter maakt.
      • Eén stap: Verbergt de link Inloggen of registeren boven de kolom klanteninformatie aan de linkerkant. Dit heeft geen invloed op de lengte van de pagina, maar maakt de checkoutpagina wat overzichtelijker.
  4. Pas de titel aan en voeg inhoud toe aan je bedankpagina

Je kunt inhoud toevoegen aan de bedankpagina. Je klanten worden naar de bedankpagina geleid nadat ze de checkout hebben doorlopen. Je kunt tekstinhoud toevoegen of wijzigen met de teksteditor.

1. Selecteer Inhoud in je eCom-beheerder.
    2. Selecteer de titel van de bedankpagina om deze te openen.
    3. Bewerk de Titel en voeg inhoud toe.
    4. Selecteer Opslaan.
  5. Verminder het aantal checkoutpagina's

Alle checkouttypen hebben vergelijkbare checkoutstadia. Het standaard checkouttype is: In meerdere stappen. Dit geeft de checkoutstadia weer op zes pagina's. Om de stadia op minder pagina's weer te geven, schakel je Eén pagina of Eén stap in. Schakel meer dan één type in om A&B-testen te gebruiken om de beste checkoutconfiguratie te bepalen.

1. Selecteer Checkout in je eCom-beheerder.
    2. Schakel de schakelaar naast Eén pagina en/of Eén stap in.
    3. Selecteer Configureren onder:
      • Multi-step-checkout om de voortgangsbalk bij de checkout te verwijderen.
      • Eén-pagina-checkout om de voortgangsbalk te verwijderen en het login-/registratiescherm te verbergen.
      • Checkout in één stap om de voortgangsbalk te verwijderen, het login-/registratiescherm te verbergen en de begeleide stappen uit te schakelen. Stappen uitschakelen staat klanten niet toe de volgende stappen in de checkout te doorlopen totdat de eerdere stappen zijn voltooid. Je klanten kunnen bijvoorbeeld hun betaalgegevens niet invoeren voordat ze hun verzendinformatie hebben ingevoerd als Stappen uitschakelen is ingeschakeld.
  6. Schakel de voortgangsbalk uit

Het uitschakelen van de voortgangsbalk heeft invloed op alle voortgangsbalken, waaronder die op de winkelwagenpagina en alle checkoutpagina's, zelfs als deze zijn ingeschakeld in Checkout > Dashboard > Instellen. Voortgangsbalken zijn standaard ingeschakeld onder Instellingen > Geavanceerd:Toont de voortgangsbalk

1. Selecteer Instellingen in je eCom-beheerder.
    2. Selecteer Geavanceerd onderaan de kolom Algemene instellingen.
    3. Scrol naar het gedeelte WINKEL en schakel de schakelaar Toon vooruitgang uit.
    4. Selecteer Opslaan.
  7. Schakel de nieuwsbrief uit

eCom biedt jouw klanten standaard de optie om zich te abonneren op je nieuwsbrief. Als je geen nieuwsbrieven verstuurt, kan het handig zijn om de functie uit te schakelen. Dit zorgt voor minder afleidende elementen op de bevestigingspagina van je checkout.

1. Selecteer Instellingen in je eCom-beheerder.
    2. Selecteer Geavanceerd onderaan de kolom Algemene instellingen.
    3. Scrol naar het gedeelte WINKEL en schakel de schakelaar Nieuwsbrief uit.
    4. Selecteer Opslaan.
  8. Verberg btw in de kassa

Als je geen btw rekent op je orders, kun je ervoor kiezen de btw-regel uit het laatste stadium van je checkout te verwijderen. Je checkout geeft de btw-regel standaard weer.

1. Selecteer Instellingen in je eCom-beheerder.
    2. Selecteer Belastingen in de kolom met de naam Betaalinstellingen.
    3. Schakel de schakelaar BTW weergeven bij checkout uit.
    4. Selecteer Opslaan.
  9. Belastingtarieven combineren of scheiden in de checkout

Voor eCom-winkels in Noord-Amerika kunnen er meerdere belastingen per gemeente, staat en land zijn. Voor deze winkels wordt er één belasting per regel weergegeven. Deze functie is niet beschikbaar voor eCom-winkels in Europa of Australië. Deze functie heeft ook invloed op je winkelwagen. Belastingen zijn standaard gescheiden.

1. Selecteer Instellingen in je eCom-beheerder.
    2. Selecteer Belastingen in de kolom met de naam Betaalinstellingen.
    3. Schakel de optie Btw-tarieven combineren in checkout in.
    4. Selecteer Opslaan.
  10. Zet het selectievakje voor de algemene voorwaarden uit

Het uitschakelen van deze instelling kan de conversie verbeteren door het aantal klikken te verminderen om de checkout te voltooien. Controleer de wettelijke vereisten en die van de betaalprovider met betrekking tot de checkout voordat je aanpassingen maakt. Als je het niet zeker weet, gebruik je de standaardinstelling: Toon checkbox en tekst.

1. Selecteer Checkout in je eCom-beheerder.
    2. Selecteer Configuratie in het menu aan de linkerkant.
    3. Scrol omlaag naar de sectie GEAVANCEERDE INSTELLINGEN.
    4. Voor de Algemene voorwaarden, selecteer je:
      • Toon alleen de tekst
      • Checkbox en tekst verbergen
    5. Selecteer Opslaan.