Verkopen via Instagram

Vanaf april 2023, heeft Meta wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de beschikbaarheid van Winkels op Facebook en Instagram voor eigenaren die werkzaam zijn in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Raadpleeg het artikel EMEA: Wijzigingen aan Winkels in het Helpcentrum voor bedrijven op de website van Meta, voor een lijst van EMEA-landen waar Winkels beschikbaar zijn.

Je kunt een extra verkoopkanaal toevoegen aan je bedrijf door via Instagram te verkopen. Verbind om te beginnen je Facebook-account met Instagram met behulp van de Facebook Bedrijfsmanager. Verbind daarna je professionele Instagram-account met Facebook om Instagram Shopping in te stellen.

Zodra je je accounts hebt verbonden, worden producten die gekoppeld zijn aan je Facebook-catalogus automatisch beschikbaar op Instagram. Bekijk als je hulp nodig hebt bij het maken van een Facebook-catalogus ons artikel over Verkopen op Facebook.

Inhoudsopgave

Productvereisten verifiëren
Stap 1: verbinden met Instagram
Stap 2: omzetten naar een professioneel Instagram-account
Stap 3: verbinden met Facebook Bedrijfsmanager
Stap 4: Instagram Shopping instellen
Verkopen via de veelgestelde vragen van Instagram

Productvereisten verifiëren

Voordat je producten op Facebook kunt publiceren, moeten ze zichtbaar zijn in je backoffice. Bekijk dit artikel voor hulp bij het aanpassen van de zichtbaarheid van je producten.

Elk product moet ook:

• een titel hebben (maximaal 150 tekens);
  • een productomschrijving hebben (maximaal 256 tekens);
  • een prijs hebben die hoger is dan $ 0;
  • een merk hebben;
  • een afbeelding hebben in je eCom-backoffice (JPG-, GIF- of PNG-formaat en minstens 500 x 500 pixels).

Producten die niet voldoen aan deze vereisten, zullen niet synchroniseren met Facebook Bedrijfsmanager of je Instagram-account.

Stap 1: verbinden met Instagram

1. Log in bij je Facebook Bedrijfsmanager.
  2. Selecteer op het Accounts-tabblad Instagram-accounts. Klik dan op Toevoegen.

3. Scrol naar beneden in het pop-upscherm en selecteer Je Instagram-account verbinden.

4. Log in bij je Instagram-account.

5. Selecteer Voltooien.

6. Selecteer OK.

Stap 2: omzetten naar een professioneel Instagram-account

Voordat je je catalogus kunt koppelen aan je Instagram-account, moet je je Instagram-account omzetten naar een professioneel account. Als je al een professioneel account gebruikt, ga dan naar stap 3.

Klik op Omzetten in het notificatievak en selecteer je bedrijfscategorie om je Instagram-account om te zetten vanuit Facebook Bedrijfsmanager. Volg de instructies van het Helpcentrum van Instagram om je account in de Instagram-app om te zetten.

Stap 3: verbinden met Facebook Bedrijfsmanager

1. Log in op Instagram op je mobiele apparaat.
  2. Navigeer naar je Instagram-profiel.
  3. Selecteer rechtsboven het menupictogram.
  4. Selecteer Instellingen en selecteer dan Account.
  5. Selecteer Bedrijf en selecteer dan Een Facebook-pagina verbinden.
  6. Tik op Bestaande pagina verbinden en volg de aanwijzingen om je Facebook-account te verbinden.

Stap 4: Instagram Shopping instellen

Opmerking: Instagram moet je account goedkeuren voordat je deze stap kunt voltooien. Dit kan tot 14 werkdagen duren en je krijgt een melding van Instagram zodra je account is goedgekeurd. Meer informatie over de vereisten voor geschiktheid voor Instagram vind je in hun Helpcentrum.

Zodra je Instagram- en Facebook-accounts zijn gekoppeld, kun je Instagram Shopping instellen zodat je je catalogus via Instagram kunt verkopen. Dit kun je doen in de app of via Facebook-handelsbeheer in je Facebook Bedrijfsmanager-account.

Verkopen via de veelgestelde vragen van Instagram

1. Hoe tag ik mijn producten?

Bekijk de stapsgewijze uitleg op het Helpcentrum van Facebook voor het taggen van producten op Instagram.

2. Waarom ben ik niet goedgekeurd voor Instagram Shopping?

Om goedgekeurd te worden voor Instagram Shopping, moet je ervoor zorgen dat:

• je minstens negen producten aan je catalogus hebt toegevoegd;
  • je Instagram-account een bedrijfsaccount is;
  • je minstens drie posts op Instagram hebt;
  • je producten voldoen aan de Richtlijnen van Facebook.