Kortingsregels aanmaken voor productcategorieën [NB]

1. Ga naar de pagina met kortingsregels (te bereiken via Marketing > Korting > Kortingsregels in het linker menu).
  2. Klik in het raster rechts van de kortingsregel die je wilt configureren op Bewerken.Er verschijnt een venster met de instellingen voor de betreffende regel.
  3. Configureer bij KORTINGSREGELS de volgende instellingen:

• Titel– hier kun je eventueel de naam van de kortingsregel wijzigen. Dit is de naam die je hebt opgegeven bij het aanmaken van de kortingsregel.
    • Kortingstype– het door jou geselecteerde kortingstype bij het aanmaken van de kortingsregel. Het type kan NIET gewijzigd worden.
    • Activeer kortingsregel– hiermee activeer je de betreffende kortingsregel en is deze onmiddellijk van toepassing in je webwinkel.
    • Stoppen na deze regel(is standaard geactiveerd) – met deze instelling bepaal je hoe Lightspeed eCom elkaar overlappende kortingsregels afhandelt. Kijk voor meer informatie bij Uitleg van de Stoppen na deze regel-instelling.
    • Eerst korting toepassen, dan BTW(is standaard geactiveerd) – deze instelling is alleen beschikbaar voor belastingvrije winkels — bijvoorbeeld winkeliers uit de VS of Canada, of sommige business-to-business-handelaren. Hiermee kunnen van belasting vrijgestelde winkeliers en handelaren specificeren of het kortingsbedrag- of percentage wordt toegepast op de originele aankoopprijs (voordat er belasting wordt toegevoegd), of na het verrekenen van alle van toepassing zijnde belastingen. Deze schakelaar staat standaard ingesteld op het toepassen van korting, voorafgaand aan de BTW.
  4. Stel bij CONFIGURATIE het volgende in:

• Hoeveelheid korting op producten uit geselecteerde categorieën– voer hier het kortingsbedrag- of percentage in dat geldt voor alle producten uit de geselecteerde categorieën.  De standaardwaarde is een percentage.
    • Minimaal bestedingsbedrag(optioneel) – als je wilt, kun je een minimumbedrag specificeren dat klanten aan de geselecteerde categorie(ën) moeten besteden om in aanmerking te komen voor korting.
    • Minimumaantal producten(optioneel) – als je wilt, kun je een minimumaantal producten specificeren dat klanten uit geselecteerde categorie(ën) moeten bestellen om in aanmerking te komen voor korting.

Let op: De Minimaal bestedingsbedrag- en Minimumaantal producten-regels zijn cumulatief, het zijn EN-voorwaarden, geen OF-voorwaarden. Als je bijvoorbeeld een minimaal bestedingsbedrag van 20 € instelt en dat klanten minstens twee producten uit de geselecteerde categorie(ën) moeten aanschaffen, wordt er alleen korting gegeven als bestellingen van klanten aan beide criteria voldoen.

1. Selecteer bij CATEGORIEËN minstens één categorie waar de kortingsregel op van toepassing is. Als je geen categorie selecteert, zal de kortingsregel nooit geactiveerd worden.
  2. Als optie kun je bij EXTRA FILTERS (een) specifieke klantengroep(en) selecteren die voor korting in aanmerking komen. Als je geen groep selecteert, geldt de betreffende kortingsregel voor alle klanten.
  3. Configureer bij GEBRUIK en DATA de volgende algemene instellingen:

• Gebruik– geef hier aan hoe vaak de kortingsregel toegepast mag worden. Onthoud dat ongeacht hoe vaak dezelfde regel in een transactie wordt toegepast, de gebruiksteller met niet meer dan +1 opgehoogd wordt.
    • Aantal keren gebruikt- de Aantal keren gebruikt-teller houdt bij hoe vaak (tot op heden) de code gebruikt is. Je kunt hem op nul zetten door op Reset te klikken.

• Geldigheidsperiode– stel hier een periode met begin- en einddatum in waarin de kortingsregel van toepassing is.
  4. Klik op Opslaanals je klaar bent met het configureren van je kortingsregel(s).