Kortingscode aanmaken

Kortingscodes zijn een krachtige manier om nieuwe klanten aan te trekken of terugkerende klanten te verleiden om opnieuw op je online winkel te kopen. Je kunt één of meerdere kortingscodes tegelijk aanmaken.

Let op: Lightspeed eCom staat de toevoeging van maximaal één kortingscode per bestelling in de Checkout toe.

Kortingscodes in de checkout inschakelen

Om kortingscodes in je online winkel te gebruiken, moet je eerst het gebruik van kortingscodes in de checkout inschakelen. Dat doe je als volgt:

1. Selecteer Checkout in je eCom-beheerder.
  2. Klik op Configuratie.
  3. Schakel de schakelaar Kortingscodes in om kortingscodes in de checkout in te schakelen.

Kortingscodes aanmaken

Met Lightspeed eCom kun je allerlei kortingscodes aanmaken die je met je klanten kunt delen. Zo maak je kortingscodes die je klanten in de checkout kunnen gebruiken:

1. Ga in je eCom backoffice naar Marketing.
  2. Klik op Kortingscode toevoegen.Add_discount_code.png
  3. Voer de naam of namen in van de kortingscodes die je wilt maken. Als je meerdere kortingscodes tegelijk maakt, voeg dan steeds op een nieuwe regel de naam van een kortingscode toe.
  4. Stel het bedrag of percentage in van de toe te passen korting.
  5. Klik op Activeer kortingscode.
  6. Controleer en bewerk de standaard instellingen naar wens.
  7. Klik op Opslaan.

Standaard instellingen

Bij het maken van kortingscodes hoef je alleen een naam en kortingsbedrag toe te voegen. Je bent vrij om deze andere standaard instellingen naar wens aan te passen.

Standaard instellingen voor kortingscodes:

Nieuw aangemaakte kortingscodes zijn uitgeschakeld en werken niet in de winkelwagen totdat ze zijn ingeschakeld Leer hoe je kortingscodes kunt in- en uitschakelen
Ze zijn twee weken actief vanaf de datum waarop ze zijn aangemaakt Leer hoe je de periode waarin kortingscodes actief zijn kunt specificeren
Ze kunnen een onbeperkt aantal keren worden gebruikt Leer hoe je een maximum kunt instellen voor het aantal keer dat een kortingscode mag worden gebruikt
Ze geven geen korting op verzendkosten Leer hoe je korting kunt geven op verzendkosten met een kortingscode
Er is geen minimum bestelbedrag vereist voordat de code toegepast kan worden Leer hoe je een minimum besteltotaal voor kortingscodes kunt instellen
Ze kunnen worden toegepast op alle producten en categorieën Leer hoe je kortingscodes kunt maken voor specifieke producten of categorieën
Ze worden toegepast excl. btw Leer hoe je kortingscodes na de btw kunt toepassen
Ze stimuleren niet automatisch de checkout Leer hoe je een kortingscode kunt toevoegen om de checkout te stimuleren
Ze blijven in de lijst met kortingscodes staan, zelfs nadat ze zijn verlopen Leer hoe je kortingscodes afzonderlijk of in bulk kunt verwijderen