Kortingscodes aanmaken

Kortingscodes zijn een krachtige manier om nieuwe klanten aan te trekken of terugkerende klanten te verleiden om opnieuw een bestelling te plaatsen. Dit gebeurt door middel van een code die de klant tijdens het bestelproces kan gebruiken om korting op de bestelling te krijgen in de vorm van een percentage of een vast bedrag. Je kunt één of meerdere kortingscodes tegelijk aanmaken.

LET OP: Lightspeed eCom staat de toevoeging van maximaal één kortingscode per bestelling toe.
Kortingscodes kunnen niet gebruikt worden in combinatie met Kortingsregels.

1. Ga in je eCom-backoffice naar Marketing.
    Geeft een pijl weer die over 'Marketing' zweeft in het hoofdmenu van de eCom-beheerder.
  2. Klik op Kortingscode toevoegen rechts bovenin het scherm.
    Geeft een pijl weer die over de knop 'Kortingscode toevoegen' zweeft.
  3. Voer de code(s) in die je in de winkelwagen kan gebruiken om de korting toe te passen. Wanneer je meerdere kortingscodes tegelijkertijd aanmaakt, voeg je de code voor elke kortingscode toe op een nieuwe regel.
    Geeft vier voorbeelden van kortingscodes weer, waarvan elke code op een nieuwe regel is geschreven.
  4. Kies of je een percentage of een vast bedrag korting wilt geven en geef aan hoeveel de korting bedraagt.
    Geeft de opties voor percentage en vast bedrag in euro.
  5. Pas andere standaard instellingen aan en selecteer vervolgens Opslaan.
    Geeft een pijl weer die over de knop 'Opslaan' zweeft.

Standaard instellingen

Om kortingscodes te laten werken dient er alleen een naam (code) en een kortingsbedrag ingesteld te worden. Je kunt er echter voor kiezen om elk van deze andere standaard instellingen aan te passen om aan jouw wensen te voldoen.

Het volgende is standaard bij kortingscodes:

Nieuw aangemaakte kortingscodes zijn uitgeschakeld en werken niet in de winkelwagen totdat ze zijn ingeschakeld Leer hoe je kortingscodes kunt in- en uitschakelen
Ze zijn twee weken actief vanaf de datum waarop ze zijn aangemaakt Leer hoe je de periode waarin kortingscodes actief zijn kunt specificeren
Ze kunnen een onbeperkt aantal keren worden gebruikt Leer hoe je een maximum kunt instellen voor het aantal keer dat een kortingscode mag worden gebruikt
Ze geven geen korting op verzendkosten Leer hoe je korting kunt geven op verzendkosten met een kortingscode
Er is geen minimum bestelbedrag vereist
voordat de code toegepast kan worden
Leer hoe je een minimum besteltotaal voor kortingscodes kunt instellen
Ze kunnen worden toegepast op alle producten en categorieën Leer hoe je kortingscodes kunt maken voor specifieke producten of categorieën
Ze worden toegepast excl. btw
(alleen te wijzigen voor winkels die alle prijzen excl. btw tonen)
Leer hoe je kortingscodes na de btw kunt toepassen
Ze worden niet automatisch getoond op de winkelwagen pagina Leer hoe je een kortingscode kunt toevoegen om de checkout te stimuleren
Ze blijven in de lijst met kortingscodes staan, zelfs nadat ze zijn verlopen Leer hoe je kortingscodes afzonderlijk of in bulk kunt verwijderen