Afspraak-e-mails aanpassen

Wanneer klanten een afspraak maken, ontvangen ze automatisch een e-mail met boekingsbevestiging. Je kunt ook een Boekingsherinnerings-e-mail sturen, maar die functie moet je handmatig inschakelen in je eCom-backoffice. Standaard bevatten zowel de Boekingsbevestiging- als de Boekingsherinnerings-e-mails basisinformatie over de afspraak, maar je kunt ook aangepaste tekst aan de e-mails toevoegen.

Standaard bevatten zowel de Boekingsbevestigings- als de Boekingsherinnerings-e-mails de volgende basisinformatie over de afspraak:

• de naam van de afspraak;
  • de begin- en einddatum van de afspraak;
  • de naam, het telefoonnummer en e-mailadres die/dat de klant heeft gebruikt bij het maken van een afspraak;
  • een link om de afspraak te annuleren.

Als je aanvullende informatie aan je afspraak-e-mails toe wilt voegen, kun je tekst toevoegen aan de Boekingsbevestigings- en Boekingsherinnerings-e-mails.

Alle door jou toegevoegde tekst wordt boven debasisgegevens van de afspraak ingevoegd.

1. Selecteer Instellingen in je eCom-backoffice.
  2. Selecteer in de kolom Website-instellingen E-mailnotificaties.
  3. Selecteer Booking confirmation (Boekingsbevestiging).
  4. Voer zowel in het titel- als inhoudsveld tekst in. Voeg een tijdelijke tekst toe om de inhoud te personaliseren. Gebruik de Voorbeeldtekst boekingsbevestiging als hulpbron. Sla je wijzigingen op.
  5. Als je besluit om boekingsherinneringen in te schakelen, herhaal je de stappen voor de boekingsbevestiging en gebruik je de voorbeeldtekst boekingsherinnering als hulpbron.

Test afspraken zodra je wijzigingen zijn doorgevoerd om te verifiëren of de tekst die je hebt toegevoegd klopt.

Gepersonaliseerde tekst toevoegen

Je kunt een tijdelijke tekst gebruiken om je boekings-e-mails te personaliseren. Dit is een tijdelijke algemene tekst die later wordt vervangen door gepersonaliseerde details, zoals de naam van de klant. Eenmaal ingevoerd, worden tijdelijke teksten ingesloten door dubbele vierkante haakjes. Selecteer een van de knoppen hieronder om een tijdelijke tekst in te voeren:

Voorbeeldtekst boekingsbevestiging

Titel

Boekingsbevestiging voor [[service_name]]

Inhoud

Beste [[fullname]],

Bedankt dat je een afspraak bij ons hebt geboekt.

We kijken uit naar je komst!

Met vriendelijke groet,

[[shop_title]]

Voorbeeldtekst boekingsherinnering

Titel

Boekingsbevestiging voor [[service_name]]

Inhoud

Beste [[fullname]],

Bedankt dat je een afspraak bij ons hebt geboekt.

We kijken uit naar je komst!

Met vriendelijke groet,

[[shop_title]]