Internationalisatie [NB]

Via SYSTEEM > Instellingen > SHOP INSTELLINGEN > LANDEN, te bereiken via het linker menu van de backoffice, kunt u uw webwinkel klaarmaken voor internationalisatie. Op deze pagina kunt u talen, valuta's en landen instellen.

Taal

Onder Taal kunt u meerdere talen toevoegen. Standaard staat hier Nederlands als taal ingesteld. Heeft u meer dan één taal ingesteld, dan kunnen bezoekers op de vlaggetjes of op een keuze in het drop-downmenu klikken om de juiste taal te kiezen (afhangend van uw thema). Het aantal talen dat u kunt instellen hangt af van het door u gekozen pakket.

Let op! De taal past zich automatisch aan aan de instellingen van de browser. Staat bijvoorbeeld de taal van uw browser op Engels, dan wordt uw webwinkel automatisch in het Engels weergegeven als u deze taal heeft toegevoegd.

U dient per taal alle gegevens in te vullen zoals u dat bij de standaard taal ook heeft gedaan. Dit geldt voor productnaam en -omschrijvingen, productvarianten, tekstpagina's, categorie-omschrijvingen en headlines.

Het is niet mogelijk om een domeinnaam per taal toe te voegen. Als u gevonden wilt worden op meerdere domeinextensies, dan dient u per taal een shop te openen.

Talen aanpassen

Voeg een taal toe door op de knop Taal toevoegen te klikken links in het scherm onder de kop Taal. Er opent een pop-up venster. Kies een taal in het drop-downmenu en klik op Toevoegen. De taal wordt toegevoegd, maar wordt niet direct geactiveerd. Dit is om te voorkomen dat producten en andere opties zichtbaar worden voordat dat alle noodzakelijke gegevens zijn ingevuld.

U kunt zien wanneer een taal wel of niet actief is door de iconen die erbij getoond worden. Wanneer er Inactive bij een taal staat, dan kunt u de taal activeren door rechts naast de taal op de knop te klikken.

De standaardtaal is de basistaal in de backoffice, die u als eerste ziet wanneer u bijvoorbeeld een product bewerkt. Als u deze taal wilt wijzigen, klikt u naast de gewenste nieuwe taal op default.

Valuta's

U kunt het voor buitenlandse bezoekers mogelijk maken om de prijzen in uw webwinkel zichtbaar te maken in hun eigen valuta. Het Lightspeed platform converteert dit automatisch op basis van de huidige wisselkoers vanaf de prijs van de hoofdvaluta. U kunt niet zelf prijzen per valuta invoeren.

De standaard valuta is Euro. Als u een nieuwe valuta toevoegt, dan komt deze bovenaan de webwinkel als keuzemogelijkheid te staan. Het hangt van uw template af hoe deze worden weergegeven.

Valuta aanmaken

Voeg een valuta toe door op de knop Valuta toevoegen te klikken links in het scherm onder de kop Valuta's. Er opent een pop-up venster. Kies een valuta in het drop-downmenu of zoek naar de gewenste valuta en klik op Toevoegen

Landen

Onder Countries kunt u aangeven uit welke landen u orders accepteert. Uw klanten kunnen vervolgens in het checkout proces aangeven uit welk land zij komen en landen die u niet accepteert worden dus niet getoond.

Als u geen landen selecteert, dan kunt u automatisch wereldwijd orders zult ontvangen. Let op! U dient onder SYSTEEM > Instellingen > SHOP INSTELLINGEN > Verzendmethoden wel de door u gekozen landen aan verzendmethoden toe te voegen. Als u dat niet doet, dan kunnen klanten geen bestelling plaatsen, omdat ze geen verzendmethoden kunnen kiezen.

Landen toevoegen

Voeg een land toe door op de knop Wijzig landenselectie te klikken links in het scherm onder de kop Landen. Er opent een pop-up venster waarin de landen kunt aanvinken.

Het standaard land in het drop-downmenu voor het invoeren van gegevens in de checkout is gebaseerd op het IP-adres van de klant. Komt de klant uit Nederland, dan staat deze standaard op Nederlands tenzij u Nederlands niet aanbiedt als optie.