Ordergegevens bekijken

Wanneer orders binnenkomen in Lightspeed eCom, zijn ze in één oogopslag zichtbaar door in te loggen op je eCom-backoffice > Orders.

• Een order bekijken: je kunt een order bekijken door op het ordernummer te klikken.
  • Een order zoeken: je kunt orders zoeken met de zoekbalk.
  • Een order filteren: je kunt je orders op 2 manieren filteren:
    • Klik op Filter Orders
    • Klik op een van de beschikbare filters.
  • Een order exporteren: je kunt je orders exporteren door te klikken op Exporteren > Bestellingen exporteren.
    • Om je export te downloaden in de backoffice ga je naar Tools > Exports.Overzicht van de pagina Orders

Bulkactie

Selecteer de gewenste orders door de selectievakjes aan te vinken en klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu van de geselecteerde items aan de linkerkant van het scherm om een bulkactie uit te voeren. Je kunt kiezen uit de volgende acties:

• In de wacht: Stelt de orderstatus van alle geselecteerde orders in op In de wacht.
  • Uit de wacht: Verwijdert de status In de wacht van alle geselecteerde orders.
  • Markeren als betaald: Stelt de orderstatus van alle geselecteerde orders in op Afgerond.
  • Markeren als verzonden: Stelt de orderstatus van alle geselecteerde orders in op Verstuurd.
  • Betalingsherinnering versturen: Verstuurt betalingsherinneringen naar klanten die een order hebben geplaatst.
  • Annuleer geselecteerde orders: Annuleert de geselecteerde orders. Opmerking: Het annuleren van een order kan niet ongedaan worden gemaakt.
  • Verzendlabels afdrukken: Print verzendlabels voor alle geselecteerde orders.
  • Print labels (3x11 - A4): Print labels van 3 x 11 cm. De grootte kan niet worden gewijzigd.
  • Pakbonnen afdrukken: Maakt een PDF-bestand aan met alle pakbonnen van geselecteerde orders.
  • Facturen afdrukken: Maakt een PDF aan met alle facturen die aan de geselecteerde orders zijn gekoppeld. Als er creditnota's zijn aangemaakt, worden deze ook aan de PDF toegevoegd.
  • Naar .csv exporteren: Er wordt een exportbestand aangemaakt met alle gegevens van de geselecteerde orders.
  • Productlijst exporteren: Maakt een .CSV-bestand aan van alle producten die aan de geselecteerde orders zijn gekoppeld.

Vervolgkeuzemenuselectie bij het kiezen van bulkorders

Alle wijzigingen worden toegepast op de geselecteerde orders.