Over betalingen

Met Lightspeed eCom is het voor jouw klanten mogelijk om items in jouw online winkel te kopen met verschillende snelle en handige betaalmethoden. De betaalmethoden die je kunt aanbieden aan jouw klanten verschilt en hangt af van:

• Het land dat is ingesteld voor jouw online winkel.
  • De betaalprovider(s) die je toevoegt, instelt en inschakelt.

Ondersteunde betaalproviders

De beste manier om te zien welke betaalproviders er standaard voor jou beschikbaar zijn, is om naar Instellingen > Betaalproviders te gaan. Dit is omdat de betaalproviders die worden ondersteund door Lightspeed eCom verschillen per land. Vanaf deze pagina kun je ze eenvoudig instellen en inschakelen.

Meer opties nodig dan de standaard betaalproviders? Je kunt ook meer betaalproviders toevoegen door rechtsboven in het scherm te klikken op Betaalprovider toevoegen.

Door Lightspeed Payments ondersteunde betaalproviders

Van de ondersteunde betaalproviders is het integreren van de verwerking betalingen met Lightspeed Payments de eenvoudigste manier om onderstaande betaalmethoden aan te bieden aan jouw klanten:

• Creditcard
  • iDeal
  • Bancontact

Als je bent aangemeld voor Lightspeed Payments en je bevindt je in Nederland of België, dan zijn de betaalproviders die standaard worden opgenomen op de pagina Betaalproviders zo samengesteld dat ze elkaar aanvullen. Dit maakt het eenvoudiger om te kiezen welke betaalproviders je moet inschakelen om de meest volledige en eenvoudige betaalervaring aan jouw klanten te bieden. Deze standaard betaalproviders zijn de volgende:

• Lightspeed Payments
  • Digitale portemonnee met Stripe (Apple Pay en Google Pay)
  • PayPal
  • Betalen per factuur
  • Betalen bij ophaling
  • Klarna (alleen beschikbaar in Nederland en België)
  • AfterPay (alleen beschikbaar in Nederland en België)

Bevind je je buiten Nederland en België en weet je niet welke betaalproviders je moet inschakelen? Neem bovenstaande lijst eens in overweging voor aanbevelingen.

Als Lightspeed Payments niet beschikbaar is in jouw land of je aanvraag werd niet goedgekeurd, kun je in plaats daarvan integreren met andere externe betaalproviders, zodat je creditcardbetalingen van je klanten kunt accepteren. Zoals eerder vermeld zijn de betaalproviders standaard beschikbaar en te vinden onder InstellingenBetaalproviders. Daar kun je er ook verschillende andere toevoegen door rechtsboven in het scherm te klikken op Betaalprovider toevoegen.

Opmerking: als je bent aangemeld voor Lightspeed Payments en je bevindt je in Nederland of België, dan moet je contact opnemen met je salesaccountmanager om betaalproviders toe te voegen die niet zijn opgenomen in bovenstaande lijst van standaard betaalproviders.

Wat nu?

Stel je betaalproviders in:

Mis je een specifieke betaalprovider in deze lijst die je wilt instellen? Bekijk de andere artikelen onder Betalingen in het eCom Helpcentrum voor meer installatieinstructies. Je kunt ook De betaalmethoden van een provider beheren bekijken voor algemene instructies.