PayPal instellen en gebruiken

PayPal is een online betalingsverwerker waarmee je bedrijf betalingen kan accepteren van klanten over de hele wereld.

PayPal Business kan een geweldige manier zijn om je klantenbestand uit te breiden en je betalingsproces te stroomlijnen. Om te beginnen met het accepteren van betalingen via PayPal, moet je je eerst aanmelden voor een PayPal Business-account. Zodra je PayPal Business-account actief is, voeg je PayPal toe als betaalprovider in je C-Series-backoffice. Je kunt dan de volgende betaalmethoden accepteren:

Voor een snellere checkoutervaring, toegang tot Achteraf betalen, Venmo (alleen voor eigenaren in de Verenigde Staten) en verbeterde autorisatiepercentages raden we aan om te upgraden naar de nieuwe integratie. Ga naar Checkout > Checkout upgraden > Doorgaan in je C-Series-backoffice om de nieuwe checkout in te schakelen.

Met het uitbrengen van de nieuwe integratie voor het PayPal Commerce-platform, zal de verouderde versie op 23 oktober 2023 worden afgeschaft.

Een PayPal Business-account aanmaken

Zorg dat je PayPal Business-account is aangemaakt. Je kunt je aanmelden op de website van PayPal. Bekijk het Helpcentrum van PayPal als je problemen ondervindt.

PayPal toevoegen aan je C-Series-backoffice

Voeg na het aanmaken van je PayPal Business-account PayPal toe als betaalmethode in je C-Series-backoffice.

1. Log in bij je eCom-backoffice.
  2. Selecteer Instellingen > Betaalproviders in het hoofdmenu.Payment-providers.png
  3. SelecteerBetaalprovider toevoegen rechtsboven in het scherm.
  4. Naast het PayPal Commerce Platform selecteer je Toevoegen.Adding
  5. Op de pagina PayPal Commerce Platform bewerken klik je op de knop PayPal Commerce Platform verbinden. Connect PayPal Commerce Platform
  6. Je wordt omgeleid naar de inlogpagina van PayPal. Voer het e-mailadres en het land of de regio toe die bij je PayPal Business-account horen. Enter your email for your Paypal acccount
  7. Controleer de toestemmingen van PayPal en klik op Agree and Connect (Accepteren en verbinden) om PayPal toe te staan verbinding te maken met je C-Series-backoffice.
  8. Klik op de knop Go back to your store (Terug naar je winkel) om terug te keren naar de C-Series-backoffice.Thank you for signing up to Paypal
  9. Schakel Activeer deze betaalprovider in op de pagina Paypal Commerce Platform bewerken.Activate the payment provider
  10. Selecteer Opslaan rechtsboven in het scherm.
  11. Schakel andere betaalmethoden in die door je PayPal Business-account worden geaccepteerd. Controleer de tabel met ondersteunde betaalmethoden van PayPal om te zien welke betaalmethoden in jouw land worden ondersteund.
  12. Optioneel: configureer aanvullende instellingen, zoals een minimaal of maximaal bedrag.
  13. Selecteer Opslaan.

Een testtransactie uitvoeren

Voer een testtransactie uit in je winkel om te controleren of je PayPal Business-account is geïntegreerd met je C-Series-account. Je kunt deze order vervolgens verwijderen uit je eCom-backoffice.

1. Klik op Bekijk webwinkel rechtsboven op de C-Series-home-pagina.
  2. Voeg een item toe aan je winkelwagen en reken af. Het exacte proces hangt af van thema en de lay-out van je winkel.
  3. Selecteer PayPal als de betaalmethode.

De tekst voor de algemene voorwaarden boven de checkoutknop is een aanpasbaar gebied waarin je het beleid van je winkel communiceert met je klanten. Je kunt deze tekst bijwerken naar je specifieke voorwaarden via de functie Vertalingen in de eCom-backoffice.

Bestellen en betalen
  4. Word je omgeleid naar het inlogscherm van PayPal of gevraagd om je creditcardgegevens in te vullen? Dan heb je geverifieerd dat PayPal werkt.Inloggen
  5. Om de testtransactie te annuleren, ga je naar de eCom-backoffice en selecteer je Orders.
  6. Selecteer de testtransactie.
  7. Scrol naar de onderkant van de pagina met orderdetails en klik op Order annuleren > Order annuleren.

Verouderde PayPal-integraties verwijderen

Nu de nieuwste PayPal-integratie is geactiveerd voor je winkel, kun je verouderde PayPal-integraties verwijderen.

eCom-backoffice

Het is noodzakelijk om de verouderde PayPal-integratie uit je eCom-backoffice te verwijderen.

1. Log in bij je eCom-backoffice.
  2. Selecteer Instellingen > Betaalproviders in het hoofdmenu.
  3. Op de pagina Betaalproviders selecteer je PayPal.
  4. Scrol naar de onderkant van de pagina en klik op Verwijderen.
  5. Selecteer Verwijderen in het pop-upvenster. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

eCom-appstore

Het is ook noodzakelijk om alle verouderde PayPal-apps uit de eCom-appstore te verwijderen.

1. Ga naar Apps > Aangeschafte apps.
  2. Klik opPayPal Commerce Platform of op PayPal Express Checkout-app.
  3. Selecteer App annuleren.
  4. Kies een reden en voer je wachtwoord in en annuleer de app.
  5. Herhaal deze stappen voor alle andere verouderde PayPal-apps.

Transacties identificeren

Een veelvoorkomende identificator die Lightspeed en PayPal delen is de factuur-ID. Als je een transactie zoekt op het PayPal-dashboard, moet je zoeken naar de factuur-ID. Dit kan handig zijn bij het volgen en verifiëren van transacties tussen de twee platformen.

Wat nu?

PayPal-verkopersbescherming

Als je eCom-winkel en orders aan de voorwaarden voldoen, beschermt PayPal je tegen fraude.

Meer informatie

Wettelijke overeenkomsten aan inhoudspagina's toevoegen

Je kunt wettelijke overeenkomsten toevoegen aan je pagina's, zoals de gebruiksvoorwaarden, het privacybeleid en het retourzendings- en terugbetalingsbeleid.

Meer informatie