Productfilterwaarden importeren

Het is sneller om de importeertool te gebruiken om filterwaarden aan producten toe te wijzen dan om dat handmatig te doen. Wanneer je filterwaarden voor producten importeert met behulp van een spreadsheet, raden we je aan om eerst de huidige filters te exporteren om te voorkomen dat je ongewild gegevens kwijtraakt. Alle veranderingen die je maakt in de filters en filterwaarden zullen de bestaande waarden overschrijven wanneer je de spreadsheet weer terug in Retail POS importeert.

Filterexport downloaden

1. Log in bij eCom met je inloggegevens.
  2. Navigeer naar ToolsExports.
  3. Klik op Nieuwe export.

4. Kies Filters in het vervolgkeuzemenu en klik op Exporteren.

5. Klik op Downloaden naast de nieuwste export in de lijst.

We raden je aan om dit bestand te dupliceren en op te slaan als back-up. Mocht je dan het verkeerde filter bewerken of mochten er bij het importeren naar Retail POS filtergegevens verloren gaan, heb je altijd nog dit back-upbestand om eventuele fouten te corrigeren.

De filterspreadsheet bewerken

Zodra je je filterspreadsheet hebt geëxporteerd, kun je filterwaarden toevoegen aan producten als vereist. Lees ons artikel Filters beherenvoor meer informatie over het aanmaken van filters en filterwaarden.

1. Open het .CSV-bestand dat je hebt gedownload in Excel of Google Spreadsheets.
    2. Voer voor elk product de vereiste filterwaarde in in elke filterkolom. Je kunt meer dan één filterwaarde toewijzen aan een product door een komma toe te voegen tussen de waarden.
      Opmerking: Filterwaarden zijn hoofdlettergevoelig. De waarde die je invoert in de cel moet precies overeenkomen met de waarde in Retail POS.

3. Sla de spreadsheet op als een .CSV-bestand op je computer.
Verwijder geen filterkolommen of filterwaarden die je wilt behouden, zelfs niet als je die waarden op dat moment niet bewerkt. Wanneer je het bestand weer terug in Retail POS importeert, worden de gegevens in Retail POS permanent vervangen door alle veranderingen die in de spreadsheet zijn gemaakt. Als er in de spreadsheet filters of filterwaarden ontbreken, worden ze gewist in Retail POS.

De filterspreadsheet importeren

Nu kun je het bestand uploaden naar eCom met de importeertool.

1. Log in bij eCom met je inloggegevens.
  2. Navigeer naar Tools > Imports.
  3. Klik op Nieuwe import.

4. Sleep je spreadsheetbestand hierheen of blader op je computer.
  5. In het vervolgkeuzemenu Categorie selecteren selecteer je Product Filter waardes. Sla geen veldtypen over; anders raken die gegevens verloren.
  6. Klik op Doorgaan.

Er wordt een rapport gegenereerd met de status van je import en de duur van het proces.

De import verifiëren

Nadat de spreadsheet in Retail POS is geïmporteerd, moet je een aantal verschillende producten controleren om er zeker van te zijn dat de filterwaarden zijn toegevoegd.

1. Ga naar Producten.
  2. Selecteer een product in de lijst producten.
  3. Scrol omlaag naar Filters en controleer of de juiste waarden nu zijn toegepast.

Als waarden onjuist zijn of ontbreken, controleer dan je spreadsheet om te verifiëren of alle waarden hetzelfde zijn gespeld en geformatteerd als in Retail POS. Gebruik het back-upbestand dat je hebt opgeslagen om te controleren of er filterkolommen ontbreken in de spreadsheet waarin je werkt. Voer de vereiste wijzigingen door en volg de instructies voor het importeren.