Importeren van productfilterwaarden

De Import-tool biedt een snellere methode voor het toewijzen van filterwaarden aan producten, in vergelijking met het handmatig toewijzen ervan.

Voor meer informatie over productfilters en het handmatig instellen ervan klik hier.

Instructies

Een succesvolle import is afhankelijk van de kwaliteit van je data. Daarom draaien de meeste stappen die je moet volgen bij het importeren naar eCom om je werkblad. Voor meer informatie over het belang van een werkblad, klik hier.

Volg deze stappen om de filterwaarden van het product te importeren:

1. Voorbereiden van je werkblad
  2. Je werkblad importeren
  3. Verificatie van je import

Je werkblad voorbereiden

Volg deze stappen om je werkblad te maken waarin je de filterwaarden aan producten koppelt door de product-ID's te koppelen aan de titels van de filterwaarden.

1. Klik hier om in te loggen op je Google-account en Google Spreadsheets te openen.
  2. Creëer een lege pagina door te klikken op +. Dit zal worden gebruikt als je werkblad. Click__.png
  3. Kopieer in kolom A, rij 1 de volgende kolomtitels en plak ze in je werkblad:
    Temp. ID info Internal_ID Filter1 Filter2
    In deze instructies importeren we slechts één filter, dus is de kolom Filter2 niet nodig:

4. Download een productexport. Doe dit door:
      1. Log in een nieuw tabblad in op je eCom-backoffice en klik op Tools. Click-tools---Product-filter-values.png
      2. Klik op Exports. Click_Exports.png
      3. Klik op Nieuwe export. Click_New_Export.png
      4. Kies voor Producten en klik op Export. Click-Export.png
      5. Klik op Download. Click-download---prod-fil-values.png
      6. Sla de export op je computer op op een locatie die je je zult herinneren.
  5. Open de productexport in Google Spreadsheets. Doe dit door:
    1. Open het eerste tabblad van Google Spreadsheets en klik op het pictogram Sheets in de linkerbovenhoek van het scherm terwijl je op commando (Mac) of CTRL (pc) op je toetsenbord drukt. Dit zou de link in een derde tabblad moeten openen. Click-the-sheets-icon---redirects.png
    2. Creëer een lege pagina door te klikken op +. Click-the-plus-icon.png
    3. Klik op Bestand > Openen. Click_file_open.png
    4. Klik op Uploaden. Click_upload.png
    5. Klik op Een bestand vanaf je computer selecteren. Click_select_a_file_form_your_computer.png
    6. Zoek en selecteer het geëxporteerde bestand en klik op Open. Click-open---prod-fil-values.png
  6. In de export van het product selecteer je alle rijen en kolommen van je werkblad door op de lege rechthoek boven rij 1 en links van kolom A te klikken. Click-blank-rectangle.png
  7. Filter je producten door te klikken op Gegevens > Een filter maken. Click-data---create-a-filter.png
  8. Identificeer de producten die filterwaarden vereisen. Dit kan worden gedaan door:
    1. Kolommen te sorteren om je producten te groeperen door op het filterpictogram naast een kolomkop te klikken en te klikken op Sorteren A → Z of Sorteren Z → A , afhankelijk van je wens. In deze handleiding hebben alleen de producten in de Hoeden -categorie filterwaarden nodig. De US_Category_1 is dus alfabetisch gesorteerd. De kolom die je sorteert is afhankelijk van je wensen.

2. Verberg na het sorteren de rijen die geen productfilterwaarden nodig hebben door ze uit het filter te verwijderen. Doe dit door op het filterpictogram te klikken en alleen de waarden te selecteren die je zichtbaar wilt hebben. In deze handleiding is alleen Hoeden geselecteerd in het filter.

9. Markeer en kopieer de informatie uit één kolom die je helpt te bepalen welk product welke productfilterwaarde nodig heeft. In deze handleiding helpt de naam van het product om het product te identificeren.

10. Plak deze informatie in de kolom Tijdelijke info in je werkblad. Paste-in-the-temporary-info-column.png
  11. Markeer en kopieer in je productexport de interne ID's uit kolom 1 voor de producten die een toegewezen filterwaarde nodig hebben. Highlight-and-copy-the-internal-IDs.png
  12. Plak de interne ID's in de kolom Internal_ID van je werkblad. Paste-the-internal-IDs.png
  13. Noteer de filterwaarden die je kunt gebruiken door het filter te openen in je eCom-backoffice, in Producten > Filters > Selecteer een filternaam. Als je nog geen filter hebt gemaakt, maak er dan nu een aan. Voor meer informatie over het maken van filters klik hier. In deze handleiding wordt het filter dat we openen Materiaal genoemd en de beschikbare filterwaarden zijn: Katoen, Polyester en Wol.

14. Verwijzend naar de kolom Tijdelijke info , voer je een van de beschikbare filterwaarden in de kolom Filter1 in voor elke product-ID. Zorg ervoor dat je dezelfde filterwaarde invoert voor soortgelijke interne ID's. In deze handleiding staan drie unieke Product-ID's in de lijst van 12 producten, omdat de handelaar eigenaar is van 3 producten die elk hun eigen varianten hebben.

15. Zodra je filterwaarden voor alle producten op je werkblad hebt toegevoegd, verwijder je de kolom Tijdelijke info door op de kolom met de pijl naast de kolomletter en op Kolom verwijderen te klikken. Clicking-on-the-arrow-and-clicking-delete-column.png
  16. Sla je werkblad op op je computer in CSV-formaat. Dit kan worden gedaan door te klikken op Bestand > Downloaden als > Comma separated values (.CSV). Clicking-file-download-as-comma-separated-values.png

Je gegevensbestand importeren

Nu je je gegevensbestand hebt voorbereid en op je computer hebt opgeslagen, kun je het bestand nu uploaden naar eCom via de Import-tool.

1. Log in op de backoffice van je eCom-winkel en klik op Tools. Click_Tools.png
  2. Klik op Nieuwe import. Click_New_import2.png
  3. Klik op Computer browsen. Click-browse-computer2.png
  4. Vind je werkblad en klik op Openen. OpenWorkingDataArtboard2.png
  5. Klik op CWat wil je importeren? en selecteer Product Filter waardes. Click-choose-what-you-want-to-import2.png
  6. De pagina gaat automatisch verder.
  7. De interne ID-waarde in de sectie SELECTEER VELDEN zal automatisch naar het juiste veld worden toegewezen zolang de kolomkoppen niet zijn gewijzigd in je werkblad. Je moet het filter selecteren dat de filterwaarden bevat die je aan het werkblad hebt toegevoegd. Voor meer informatie klik hier om de juiste overeenkomsten te vinden. In deze handleiding is het Filter - Materiaal geselecteerd. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op Doorgaan. Filter-Material-is-selected---Click-Continue.png
  8. Klik op De import starten. De Import-tool zal de import beginnen te verwerken. U hoeft niet op de pagina te blijven en kunt er later naar terugkomen. Start_the_import2.png

Je wijzigingen verifiëren

Het is noodzakelijk om na te gaan of je bewerkingen succesvol waren na het starten van een import. Na het controleren van de Import-tool op fouten, is het belangrijk om willekeurig een aantal klanten uit je werkblad te testen en te bevestigen of je bewerkingen hebben plaatsgevonden.

Bevestig of er geen fouten zijn opgetreden tijdens het importeren:

1. Log in op de backoffice van je eCom-winkel en klik op Tools. Click_Tools.png
  2. Zoek je import op de datum of bestandsnaam en klik op Rapport bekijken naast de status. Click-view-report---ProdFilVal.png
  3. Als er fouten zichtbaar zijn, corrigeer je je werkblad en importeer je je bewerkingen opnieuw. Om veelgestelde vragen te zien en je eigen vragen te stellen over fouten, bezoek het Lightspeed Community-artikel hier. If-any-errors-are-visible.png

Bevestig of de bewerkingen hebben plaatsgevonden

1. Open in Google Spreadsheets het werkblad dat je hebt geüpload op Lightspeed eCom. Kopieer de Internal_ID van elk product. Copy-any-product_s-internal-ID.png
  2. Open de eCom-backoffice en klik op Producten. Click-products---Prod-Fil-Va_l.png
  3. Voeg in de webadresbalk een schuine streep toe na /producten en plak de interne ID. Paste-in-the-URL-bar.png
  4. Druk op Enter op je toetsenbord.
  5. Scroll naar filters en vergelijk de filterwaarden die aan het product zijn toegewezen. Compare-the-filter-values-assigned.png