Eenheidsprijzen aan producten toevoegen

Een eenheidsprijs is de prijs per artikel of meting. Voeg een eenheidsprijs toe aan je producten om je klanten te helpen producten te vergelijken. Het vergelijken van twee producten die per rol worden verkocht, is bijvoorbeeld veel gemakkelijker met de eenheidsprijs:

• Een rol van 150 voet, 24 inch breed, $ 249,99. Eenheidsprijs: $ 0,83/ vierkante voet.
  • Een rol van 160 voet, 18 inch breed, $ 219,99.  Eenheidsprijs: $ 0,92/ vierkante voet.

Eenheidsprijzen inschakelen

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Instellingen.
  2. Onder de kolom Instellingen shop, klik je op Workflow.
  3. Schakel bovenaan het scherm de optie Eenheidsprijs in.
  4. Klik op Opslaan.

Eenheidsprijzen aan een product toevoegen

Handmatig

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Producten.
  2. Open de instellingen van een product door op de producttitel te klikken.
  3. Scrol naar beneden naar de sectie INVENTARIS & VARIANTEN en open een instelling van een variant door op de titel van de variant te klikken.
  4. Voeg in de sectie PRIJZEN de eenheidsprijs van de variant toe in het veld Eenheidsprijs.
  5. Selecteer de meeteenheden van de variant in het dropdown menu Eenheidsmaateenheid.
  6. Klik op Opslaan.

Bulkactie

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Producten.
    1. Voor varianten van een product: Open de instellingen van het product door op de producttitel te klikken. Scrol naar beneden naar de sectie INVENTARIS & VARIANTEN.
    2. Voor varianten van meerdere producten: Klik in de zijbalk aan de linkerkant van het scherm op Inventaris.
  2. Selecteer de keuzevakjes naast de varianten die je wilt wijzigen. Selecteer voor alle varianten op de pagina het keuzevakje linksboven in de tabel.
  3. Klik op de knop geselecteerde artikelen en klik dan op Bewerken.
  4. Selecteer het keuzevakje naast Eenheidsprijs.
  5. Beantwoord de vraag Zijn alle waarden hetzelfde door Ja of Nee te selecteren in het dropdown menu.
  6. Klik op Volgende.
  7. Voer de eenheidsprijzen en maateenheid in voor elke variant op het scherm.
  8. Klik op Opslaan.

Importeren

Neem de kolommen Eenheidsprijs en Eenheid mee tijdens het importeren van producten. Voeg voor elk product de eenheidsprijs en een van de volgende eenheden toe, precies zoals beschreven:

Acre, Are, Capsule, Carat, Centimeter, Cubic centiliter, Cubic centimeter, Cubic decameter, Cubic decimeter, Cubic feet, Cubic inch, Cubic meter, Cubic millimeter, Cubic Yard, Deciliter, Decimeter, Foot, Gallon, Gram, Hectares, Hectometer, Inch, Kilogram, Kilometer, Liter, Meter, Micrometer, Mile, Milligram, Milliliter, Millimeter, Ounce, Pair, Piece, Pound, Square centimeter, Square feet, Square kilometer, Square meter, Square mile, Square millimeter, Square yard, Stone, Tablet, Ton, Tones, Yard

De eenheidsprijs van een product bewerken door te importeren

1. Maak een productexport in Tools > Exports.
  2. Maak een apart importbestand in Google Sheets of andere spreadsheet-software dat verschilt van je exportbestand. Kopieer deze kolomtitels in je importbestand:
    Internal_ID Internal_Variant_ID XX_Title_Short Unit_price Unit
  3. Kopieer alle interne ID‘s en producttitels van je productexport en plak ze in je importbestand. Voeg voor elk product de eenheidsprijs en eenheden toe.
  4. Importeer de spreadsheet in Tools > Imports.

Lees Het bewerken van producten door middel van importeren voor complete instructies.

De eenheidsprijs instellen voor nieuwe producten

1. Maak een importbestand in Google Spreadsheets of een andere spreadsheet-software. Je kunt elke kolom toevoegen die je nodig hebt, dit zijn de minimale vereiste kolommen:
    XX_Title_Short Unit_price Unit
  2. Importeer de spreadsheet in Tools > Imports.

Lees Nieuwe producten importeren voor complete instructies.