Een minimaal voorraadniveau reserveren

Een minimaal voorraadniveau reserveren om ervoor te zorgen dat je niet meer producten verkoopt dan die er kunnen worden bezorgd. Dit is nuttig als de telling van de inventaris onjuist is of als je eCom shop verbonden is met Lightspeed Retail. Je kunt er hiervoor zorgen dat je vloermodel online niet uitverkocht raakt.

Door een minimaal voorraadniveau toe te voegen, kunnen klanten geen producten kopen die het voorraadniveau beneden dit aantal brengt. Als het voorraadniveau gelijk is aan het minimumaantal wordt het voorraadniveau rood om backofficegebruikers op de hoogte te brengen. Deze instelling wordt genegeerd wanneer:

• Nabestellingen toestaan is ingeschakeld. Voor meer informatie over nabestellingen klik hier.
  • De voorraad volgen is uitgeschakeld. Voor meer informatie over het volgen van de voorraad klik hier.

Het standaard minimumaantal instellen voor nieuwe producten

Het minimumaantal voor nieuwe producten is standaard 0. Om dit te veranderen:

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Instellingen.
  2. Klik op Workflow in de kolom Instellingen shop.
  3. Voer het aantal in in het veld met de naam Minimumaantal voor nieuwe producten in de sectie INVENTARIS.
  4. Klik op Opslaan.

Een minimumaantal aan een productvariant toevoegen

Handmatig

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Producten.
  2. Open de instellingen van een product door op de producttitel te klikken.
  3. Scrol naar beneden naar de sectie INVENTARIS & VARIANTEN en open de instellingen van een variant door op de titel van de variant te klikken.
  4. Scrol naar beneden naar de sectie INVENTARIS en voeg een aantal toe in het veld Minimumaantal.
  5. Klik op Opslaan.

Bulkactie

Bulkacties zijn op dit moment niet beschikbaar voor eCom shops die gekoppeld zijn aan een detailhandel als verkooppunt. Voeg in plaats daarvan inventarisaantallen handmatig of via import toe.

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Producten.
    1. Voor varianten van een product: Open de instellingen van het product door op de producttitel te klikken. Scrol naar beneden naar de sectie INVENTARIS & VARIANTEN.
    2. Voor varianten van meerdere producten: Klik in de zijbalk aan de linkerkant van het scherm op Inventaris.
  2. Selecteer de keuzevakjes naast de varianten die je wilt wijzigen. Selecteer voor alle varianten op de pagina het keuzevakje linksboven in de tabel.
  3. Klik op de knop geselecteerde artikelen en klik dan op Bewerken.
  4. Selecteer het keuzevakje naast Inventaris.
  5. Beantwoord de vraag Zijn alle waarden hetzelfde door Ja of Nee te selecteren in het dropdown menu.
  6. Klik op Volgende.
  7. Voer een minimumaantal in voor elke variant op het scherm.
  8. Klik op Opslaan.

Importeren

Als je producten importeert, maak dan een kolom met de naam Stock_Min. Voeg voor elk product een numerieke waarde toe voor het minimumaantal.

De eenheidsprijs van een product bewerken door te importeren

1. Maak een productexport in Tools > Exports.
  2. Maak een apart importbestand in Google Spreadsheets of andere spreadsheet-software dat verschilt van je exportbestand. Kopieer deze kolomtitels in je importbestand:
    Internal_ID Internal_Variant_ID XX_Title_Short Stock_Min
  3. Kopieer alle interne ID‘s en producttitels van je productexport en plak ze in je importbestand. Voeg voor elk product het minimumaantal toe.
  4. Importeer de spreadsheet in Tools > Imports.

Lees Het bewerken van producten door middel van importeren voor complete instructies.

De eenheidsprijs instellen voor nieuwe producten

1. Maak een importbestand in Google Spreadsheets of een andere spreadsheet-software. Je kunt elke kolom toevoegen die je nodig hebt, dit zijn de minimale vereiste kolommen:
    XX_Title_Short Stock_Min
  2. Importeer de spreadsheet in Tools > Imports.

Lees Nieuwe producten importeren voor complete instructies.