Producten zonder voorraad verkopen

Sta de verkoop van producten toe als het voorraadniveau niet belangrijk is of niet bestaat. Dit kan voorkomen als je elektronische producten of diensten verkoopt of als je een extra voorraad hebt die niet geïnventariseerd is. Schakel in deze gevallen De voorraad volgen uit voor je producten.

De knop De voorraad volgen voorkomt, doordat hij standaard is uitgeschakeld, de verkoop van producten die niet op voorraad zijn, geeft het voorraadniveau weer op de productpagina en staat de optie toe voor nabestellingen. Nabestellingen zijn nuttig voor tijdelijke producttekorten. Voor meer informatie over nabestellingen klik hier.

Het uitschakelen van de knop staat aankopen die niet op voorraad zijn toe en verbergt het voorraadniveau op de productpagina. In de backoffice neemt het voorraadaantal van het product nog steeds af door aankopen. Om een negatief voorraadaantal, lage voorraad (oranje) of niet op voorraad (rood) te voorkomen, voeg je in het veld met het voorraadniveau van je product een heel groot aantal in.

Voor eCom shops die zijn gekoppeld aan een detailhandel als verkooppunt, De meeste artikelen die gepubliceerd zijn op eCom hebben De voorraad volgen ingeschakeld. Verander je soort artikel naar Zonder voorraad om De voorraad volgen uit te schakelen in eCom. Voor meer informatie over het bewerken van artikelen klik hier.

De standaardinstelling voor het volgen van e voorraad instellen voor nieuwe producten

De instelling voor het volgen van de voorraad staat standaard aan voor nieuwe producten. Schakel hem uit als het voorraadniveau van de meeste van je toekomstige producten niet belangrijk is of niet bestaat.

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Instellingen.
  2. Klik op Workflow in de kolom Instellingen shop.
  3. Schakel de knop De voorraad volgen in de sectie INVENTARIS uit.
  4. Klik op Opslaan.

De voorraad volgen in een productvariant uitschakelen

Handmatig

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Producten.
  2. Open de instellingen van een product door op de producttitel te klikken.
  3. Scrol naar beneden naar de sectie INVENTARIS & VARIANTEN en open de instellingen van een variant door op de titel van de variant te klikken.
  4. Scrol naar beneden naar de sectie INVENTARIS en schakel de knop De voorraad volgen uit.
  5. Klik op Opslaan.

Bulkactie

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Producten.
    1. Voor varianten van een product: Open de instellingen van het product door op de producttitel te klikken. Scrol naar beneden naar de sectie INVENTARIS & VARIANTEN.
    2. Voor varianten van meerdere producten: Klik in de zijbalk aan de linkerkant van het scherm op Inventaris.
  2. Selecteer de keuzevakjes naast de varianten die je wilt wijzigen. Selecteer voor alle varianten op de pagina het keuzevakje linksboven in de tabel.
  3. Klik op de knop geselecteerde artikelen en klik dan op Bewerken.
  4. Selecteer het keuzevakje naast Inventaris.
  5. Beantwoord de vraag Zijn alle waarden hetzelfde door Ja of Nee te selecteren in het dropdown menu.
  6. Klik op Volgende.
  7. Schakel de knop De voorraad volgen uit.
  8. Klik op Opslaan.

Importeren

Als je producten importeert, maak dan een kolom met de naam De voorraad volgen. Voeg voor elk product het volgende toe:

• N om de voorraad volgen voor je producten uit te schakelen.

Instellingen voor het volgen van producten bewerken door te importeren

1. Maak een productexport in Tools > Exports.
  2. Maak een apart importbestand in Google Spreadsheets of andere spreadsheet-software dat verschilt van je exportbestand. Kopieer deze kolomtitels in je importbestand:
    Internal_ID Internal_Variant_ID XX_Title_Short Stock_Track
  3. Kopieer alle interne ID‘s en producttitels van je productexport en plak ze in je importbestand. Voeg N toe voor elk product om volgen uit te schakelen.
  4. Importeer de spreadsheet in Tools > Imports.

Lees Het bewerken van producten door middel van importeren voor complete instructies.

De instelling voor het volgen van producten instellen bij het importeren van nieuwe producten

1. Maak een importbestand in Google Spreadsheets of een andere spreadsheet-software. Je kunt elke kolom toevoegen die je nodig hebt, dit zijn de minimale vereiste kolommen:
    XX_Title_Short Stock_Track
  2. Importeer de spreadsheet in Tools > Imports.

Lees Nieuwe producten importeren voor complete instructies.