Online betalingen valideren

De statussen in een eCom-order geven aan of een betaling is ontvangen. Er kan miscommunicatie plaatsvinden tussen je eCom-beheerder en betaalprovider. Daarom is de meest betrouwbare manier voor het valideren van de betaling van een online order het controleren van het portaal verstrekt door de betaalprovider.

1. Selecteer in je eCom-beheerder Orders.
  2. Selecteer de ordernummerkoppeling om toegang te krijgen tot het dashboard.
  3. Valideer de order door te controleren op de veelvoorkomende tekenen van frauduleuze orders.
  4. Identificeer de betaalprovider door de sectie Betaling van de order te controleren.
    Toont de locatie van de betaalprovider.
  5. Log in op het online portaal van die betaalprovider. Als de betaalprovider bijvoorbeeld PayPal is, ga dan naar PayPal.com en log in op je account.
  6. Controleer je eerdere transacties in het online portaal om te verzekeren dat de betaling voor de order is ontvangen.

Volgende stappen

1. Controleer in je eCom-beheerder of de order is gemarkeerd als betaald door Markeren als betaald te selecteren of een nieuwe factuur aan te maken.
  2. Ga aan de slag met het afronden van de order.