2Checkout instellen

2Checkout is een betalingsintegratie die beschikbaar is voor eCom-winkels die gevestigd zijn in Europa en Noord-Amerika. 2Checkout accepteert betalingen vanuit vele landen. De integratie staat bedrijven met een hoog risico toe die mogelijk niet worden toegestaan door andere betaalproviders.

Deze integratie leidt je klanten na de checkout door naar een betalingsformulier van 2Checkout. Als de betaling is geslaagd, worden ze teruggeleid naar de bedankpagina van je eCom-winkel. Lees Klanten doorverwijzen na de check-out voor meer informatie.

1. Bezoek 2Checkout.com en schrijf je in.
  2. Log in bij je 2Checkout-account.
  3. Selecteer Integrations (Integraties).
    Afbeelding: geeft een pijl weer die over de knop 'Integrations' zweeft, in het menu aan de zijkant van 2Checkout.
  4. Kopieer in de API-sectie de Merchant code (Eigenaarscode) en registreer deze voor later gebruik.
    Afbeelding: geeft een pijl weer die over de knop 'Copy' zweeft.
  5. In de sectie Secret word (Geheim woord)genereer je een Instant Notification Service (INS) secret word (Geheim woord voor Directe Notificatieservice)en registreer je deze voor later gebruik.
    Afbeelding: geeft een pijl weer die over de knop 'Generate' (Genereren) zweeft.
  6. Zorg ervoor dat enable return after sale (terugkeren na verkoop inschakelen) is aangevinkt in de sectie Redirect URL (URL-omleiding).
    Afbeelding: geeft een pijl weer die het vakje 'enable return after' aanvinkt.
  7. Voer in het veld Approved URL: https://[www.yourdomain.com]/payment/2Checkout/success in. Vervang: [www.yourdomain.com] met de URL van je eCom-winkel zonder haakjes. Selecteer als Return method (Terugkeermethode) Link in Thank You page (Link in Bedankpagina) en klik vervolgens op Update (Bijwerken).
    Afbeelding: geeft een pijl weer die over de knop 'Update' (Bijwerken) zweeft.
  8. Log in bij je eCom-beheerder en ga naar Instellingen.
    Afbeelding: geeft een pijl weer die over de instellingenknop zweeft.
  9. Selecteer onder Betaalinstellingen Betaalproviders.
    Afbeelding: geeft een pijl weer die over de link Betaalprovider in het instellingenscherm zweeft.
  10. Selecteer 2Checkout. Als 2Checkout niet zichtbaar is, selecteer je Betaalprovider toevoegen > Toevoegen.
    Afbeelding: geeft een pijl weer die over 2checkout zweeft.
  11. Activeer de schakelaar Activeer deze betaalprovider.
    Afbeelding: geeft een pijl weer die over de activatieschakelaar zweeft.
  12. Kopieer en plak het Secret Word (Geheime woord) en de Merchant code (Eigenaarscode) in de betreffende velden. De eigenaarscode moet worden ingevoerd in het veld Seller/Client ID (Verkopers-/Klant-ID).
    Afbeelding: geeft een pijl weer die naast de eigenaarscode in het veld Seller/Client ID zweeft.
  13. Schakel de creditcardmerken in die je in de kassa wilt zien. Schakel ten minste één merk in, zodat 2Checkout als een betaaloptie verschijnt.
    Afbeelding: geeft een pijl weer die over de geactiveerde schakelaar voor een betaalmethode zweeft.
  14. Selecteer Opslaan.
    Afbeelding: geeft een pijl weer die over de knop 'Opslaan' zweeft.