Een betaling aanvragen voor een onbetaalde order

Als een order niet automatisch wordt betaald, kan het nodig zijn om een betalingsverzoek te versturen. Als een order de status Wachten op betaling heeft, een gedupliceerde order is of is aangemaakt op basis van een offerte, dan is het mogelijk dat de klant voor de order betaalt na het aanmaken.

1. Ga in je eCom-beheerder naar Orders.
  2. Selecteer de link van het onbetaalde ordernummer om het bijbehorende dashboard te openen.
    Afbeelding: selecteerbaar ordernummer
  3. Stuur de klant een verzoek om voor zijn/haar order te betalen op je website.
    1. Selecteer de knop Meer rechtsboven in het dashboard en kies de optie Betalingsherinnering versturen om een e-mail met een betalingsherinnering te verzenden met daarin betaalinstructies of een betaallink.Afbeelding: menuoptie Betalingsherinnering versturen.png
    2. OF selecteer de knop Klant inlichten onder het factuuradres om een aangepast bericht te versturen. Opmerking: bij deze optie zijn er geen instructies voor het betalen van de order inbegrepen, deze dien je zelf te schrijven.Afbeelding: knop Klant inlichten in het orderdashboard.png
  4. De order wordt automatisch gemarkeerd als betaald zodra de klant de betaling voltooit.

Volgende stappen: