Categorie bewerken [NB]

BOVENLIGGEND

Dit veld is hetzelfde als de "Put in category" bij het aanmaken van een category. Dit veld kunt u leeglaten als de categorie een hoofdcategorie is. Is de categorie een subcategorie? Klik dan op Selecteer een categorie om een hoofdcategorie (parent) te selecteren. Dit kunt u doen door rechts naar de categorie op Kies te klikken. Dit is de categorie waaronder de categorie valt.

Klik op Ontkoppel hoofdcategorie om een categorie weer een hoofdcategorie te maken. Wilt u de categorie verplaatsen? Klik dan op Selecteer een categorie om te wisselen van parent categorie.

CATEGORIE INFORMATIE

Dit is de basisinformatie van een categorie.

• Titel - naam van de categorie. Deze wordt in het menu weergegeven.
  • Lange titel - lange naam van de categorie. Deze komt op de categorie pagina in uw webwinkel te staan.
  • Omschrijving - geef hier een korte beschrijving van de categorie. De meta description komt onder de link te staan als beschrijving van de pagina. U kunt hiervoor maximaal 160 tekens gebruiken. Zorg ervoor dat u een lopend stukje tekst schrijft en niet alleen maar sleutelwoorden achter elkaar plakt. Deze omschrijving wordt niet zichtbaar in de webwinkel.
  • Inhoud - vertel uw klanten meer over de categorie. Deze informatie wordt zichtbaar in de webwinkel. Schrijf deze tekst zelf. Unieke content is belangrijk, deze vergroot de vindbaarheid van producten en uw webwinkel.
  • Belangrijkste afbeelding - geen de categorie een afbeelding. Als u gebruik maakt van categoriepagina's van het type Categorie, voeg dan altijd een afbeelding toe.

SEARCH ENGINES

De SEO-gegevens van uw categoriepagina.

• Niet indexeren - indien u niet wilt dat een categorie geïndexeerd wordt in Google, dan kunt u de checkbox aanvinken en vervolgens de pagina opslaan. No index is handig wanneer uw webwinkel nog onder constructie is, of wanneer u verschillende pagina's heeft met vrijwel gelijke content om te voorkomen dat zoekmachines denken dat u dubbele content heeft. De pagina in uw webwinkel wordt dan niet geïndexeerd.
  • Pagina titel - dit is de meta title. Dit is dus de naam van de pagina, in dit geval de naam van het product.
  • Meta omschrijving - geef hier een korte beschrijving van de categorie. De meta description komt onder de link te staan als beschrijving van de pagina. U kunt hiervoor maximaal 160 tekens gebruiken. Zorg ervoor dat u een lopend stukje tekst schrijft en niet alleen maar sleutelwoorden achter elkaar plakt.
  • Meta keywords - keywords zijn kernwoorden van uw product. Keywords staat gelijk aan de meta keywords. Keywords worden niet gebruikt in Google.

ZICHTBAARHEID

Selecteer de checkbox Include in catalog als u de categorie zichtbaar wilt maken in uw webwinkel.

TYPE

Geef hier het type aan van de categorie: Product, category en text.