Extra velden aanmaken

Naast het gebruik van productopties is het aanmaken van extra velden bij een product een efficiënte methode om productvarianten aan het assortiment van uw webwinkel toe te voegen.

In tegenstelling tot productopties, worden er bij extra velden geen nieuwe producten met hun eigen voorraad aangemaakt. Dit is handig als u uw klanten producten in verschillende varianten wilt aanbieden en tegelijkertijd het aanbod van uw winkel overzichtelijk wilt houden.

Extra veld

Heeft u voor meerdere producten hetzelfde extra veld nodig? Dan kunt u ook een custom field aanmaken.

1. Ga via het linker menu van de backoffice naar CATALOGUS > Extra velden.

2. Klik nu op de groene plus boven in het scherm om een extra veld aan te maken. Er opent een pop-upvenster waar u een naam kunt invoeren. Deze naam is alleen voor de koppeling met producten en kan niet gezien worden door de klant.

3. Als u een naam heeft ingevoerd, klikt dan op Toevoegen om het veld aan te maken.
  4. U belandt op de bewerkingspagina van het extra veld. Klik rechts bovenin op het tabblad Velden.

5. Op de pagina waar u uitkomt, kunt u extra velden gaan toevoegen. Klik nu op de groene plus in de navigatie bovenaan het scherm. Er verschijnt een pop-upvenster waar u het veldtype ( Type; uitklapmenu ) en de naam ( Naam Nederlands ) kunt invoeren. Deze naam komt boven het veld te staan op de productpagina in uw webwinkel.

6. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan om het nieuwe extra veld aan te maken.
  7. U belandt nu op de bewerkingspagina van het extra veld, waar u het desgewenst nog verder kunt aanpassen.

8. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is het extra veld toevoegen aan het product.

Extra velden toevoegen aan het product

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar CATALOGUS > Producten. Selecteer het product waaraan u extra velden wilt toevoegen en klik vervolgens op de productpagina rechts bovenaan op het tabblad Extra velden.

2. Klik nu op de groene plus in de navigatie bovenaan het scherm. Er verschijnt een pop-upvenster waar u het veldtype ( Type; uitklapmenu ), de naam ( Naam Nederlands ) en custom field set (Extra velden aangemaakt bij CATALOGUS > Extra velden) kunt invoeren. Klikt u direct op het uitklapmenu met door u reeds in het systeem ingevoerde eigen extra velden, dan worden de velden Type en Naam Nederlands niet getoond.

3. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan om het nieuwe extra veld aan het product toe te voegen.

Een extra veld bewerken

Bij elk type extra veld kunt u aangeven of invulling verplicht is. Zo ja, dan kunnen u klanten pas bestellingen plaatsen als het betreffende veld ingevuld is. Afhankelijk van het veldtype kunt u waarden toevoegen, door op Waarde toevoegen te klikken. U kunt de waarde een naam geven in het veld Titel en waar nodig een prijs of percentage van de catalogusprijs (deze wordt bij positieve waarden als toeslag doorberekend, bij negatieve als korting). Voer deze prijscorrectie alleen in als de uiteindelijke prijs van het product afwijkt van diegene die u in het tabblad Prijs en Voorraad via CATALOGUS > Producten in het linkermenu van de backoffice heeft ingevoerd.

Prijswijzigingen worden in de winkelwagen doorberekend.